Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Oczyszczenie dysku po Linuxie pod instalacje Win7

czarek112233

Pytanie

Opublikowano

Witam. Ostatnio, jakieś dwa tygodnie temu zainstalowałem sobie nowy system Linux (Ubuntu). Nie zbyt mi się on spodobał, dlatego chciałem go przeinstalować. Mam zbotowanego pendriva z Win 7, lecz podczas uruchamiania go wyskakuje błąd. Po głębszych poszukiwaniach doczytałem się, że system Linux, jakoś partycje blokuje i trzeba je przeczyścić. Na drugim pendrivie mam zbutowanego tego samego Linux'a co mam zainstalowanego na komputerze, uruchamiając go i przy próbie ponownego zainstalowania na samym początku wyczyściłem partycję z myślą, że to pomoże, niestety, dalej nie mogę zainstalować systemu i aktualnie na komputerze nie mam żadnego systemu. I tu moje pytanie do was, czy istnieje jakiś program którego można zbootować/wgrać na płytę/pendriv'a i uruchamiając go przeczyścić całkowicie dysk, abym miał w końcu możliwość zainstalowania Win 7? Mam drugi komputer do wgrania odpowiedniego oprogramowania na tego pendriva lub płytę.

Z góry dzięki za odpowiedź.

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko jest w każdej  instalce linuxa ( np programy typu disks czy gparted , poszukaj sobie ) akbo w czasie instalacji dostępne, wystarczy skasować  wszystkie partycje a potem zainstalować windows. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...