Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obejście pluginy orebfuscator

6Master9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie, nie da się tego obejść ponieważ orebfuscator  wpływa bezpośrednio na generowane chunki. Po to został stworzony aby blokować x-ray a nie żeby dało się go obejść i wg. mnie temat wyjaśniony ;)

Pomogłem ? ;) Daj like !

Opublikowano

Nie, nie da się tego obejść ponieważ orebfuscator  wpływa bezpośrednio na generowane chunki. Po to został stworzony aby blokować x-ray a nie żeby dało się go obejść i wg. mnie temat wyjaśniony ;)

ja tak tylko sprostuje:

Nie wpływa na generowanie chunków, a jedynie na pakiety wysyłane do gracza, co z poziomu clienta - nie robi żadnej różnicy, bo client nie jest w stanie stwierdzić co jest prawdziwe a co nie, tylko wszystko to co dostaje jest uznawane za prawdziwą informacje.

I tak jak było wspomniane, jedyną słabością jest możliwość poznania seeda - co jest trudne, ale są na to jako-tako działające sztuczki, można więc korzystać z innych generatorów by sprawę utrudniać, nie musi być to coś tak dużego jak terrain control, pewnie gdzieś są jakieś pluginy oferujące tylko zmianę geneorwania rud - co pewnie nie jest takie proste patrząc na zrypany kod mc.

1438614356923701010629.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...