Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań dotyczących configu/opcjii

shakalagupagu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam kilka pytan,

1. Nie rozumiem w ktorym pliku znajduja sie moje zapisane opcje np. podskakiwanie na scrollu i tego typu rzeczy? 

2. Czy jak wkleje taka komende od razu do konsoli to czy ona bedzie dzialala za kazdym razem po uruchomieniu gry?

alias "+switch" "lastinv"
alias "switch" "lastinv"
bind "q" "+switch"
(ta komenda miala wciskac tak jakby 2x q)

3.Czy wystarczy zrobic plik w ktorym sa zapisane komendy z celownikiem i wpisac exec celownik 1 zeby wczytalo celownik ktory zapisalem? (chce miec mozliwosc wczytania np. 3-4 celownikow)

4. Dlaczego ta komenda nie dziala mi przy nastepnym uruchomieniu gry?

bind "MOUSE4" "+jumpThrow"
alias "+jumpThrow" "+jump; -attack"
alias "-jumpThrow" "-jump"

Pasjonat
Opublikowano

1.  Teraz w (1) steam/userdata/steamid/730/local/cfg robi ci się kopia automatycznie configu z  (2) steamapps/common/counter../csgo/cfg/  gdybyś chciał na innym kompie zagrać i mieć config. Od tamtego powinno się w local robić configi chociaż idk, mam autoexeca w /csgo/cfg  którego nie ma w local i działa.

2. Jak nie masz zaznaczonego "tylko do odczytu to tak aliasy musisz do pliku sam wrzucić.

Wystarczy do autoexec.cfg np:

cl_interp "0"
cl_interp_ratio "1"

mm_dedicated_search_maxping 150

cl_cmdrate "128"
cl_updaterate "128"
rate "128000"

cl_bobcycle "0.98"
fps_max 300

net_graph "1"
net_graphproportionalfont "0"
cl_hud_playercount_showcount "1"
volume "0.3"

alias "+jumpthrow" "+jump;-attack"
alias "-jumpthrow" "-jump"
bind "mouse4" "+jumpthrow"

3. Tak, w (2) możesz je mieć ja polecam granaty.cfg:

sv_cheats 1
gods
sv_grenade_trajectory 1
sv_grenade_trajectory_dash 1
sv_grenade_trajectory_thickness 1
sv_infinite_ammo 2
mp_roundtime_defuse 60
mp_buytime 999
mp_buyanywhere 1

po prostu "exec granaty" w konsoli i masz wszystkie komendy do ćwiczenia ;p, tak samo z celownikami możesz robić.

4.dodaj do autoexeca.

.

Opublikowano

Czyli z tego co zrozumialem musze miec te komendy wpisane w autoexec inaczej te komendy nie beda dzialaly przy nastepnym uruchomieniu i za kazdym razem musze wpisac exec autoexec zeby te komendy wczytywalo?

Pasjonat
Opublikowano

Tak, ale autoexeca nie musisz za każdym razem wykonywać ;d, dodaj do configu exec autoexec i tyle.

.

Opublikowano

A czy w tym autoexec musza byc wszystkie komendy/bindy jakie mam czy tylko te ktore chce zeby byly wczytywane? i czy np jak mam zmiane broni na poprzednia na Q i w autoexec wpisze komende ze pod Q ma byc cos innego np skakanie to komenda z autoexec zastapi komende ktora byla ustawiona wczesniej?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...