Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pasta termoprzewodząca

Dalson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, otóż zamówiłem sobie procek z fabrycznym chłodzeniem

i takie pytanie, bo na chłodzeniu jest fabrycznie nałożona pasta termoprzewodząca, mam ją zdjąć i nałożyć ze sklepu czy ta mi starczy?

i3 6100

Opublikowano

Pasta nałożona bezpośrednio na chłodzenie oraz przesłane ci to w pudełku?

Jesteś pewny że dobrze zrozumiałeś?

Pastę możesz dostać w tubce na nałożenie ale pasta nałożona to trochę nie zbyt, chyba że wszystko jest już wpięte w MOBO.

Opublikowano

Jeżeli pasta jest już nałożona na coller procesora, to lepiej jest ją zmyć. A następnie dać swoją, z tubki.

Czasami pasty może być za mało, czasami za dużo, a czasami mogą być jakieś brudy.

Opublikowano

Co wy gadacie?

@KeragosPL ciebie w ogóle nie zrozumiałem, co ty napisałeś w poście wyżej.

A ty @aresorek nie wiem, do czego zmierzasz? Przecież to maszyna nakłada pastę na chłodzenie boxowe, więc warstwa zawsze jest dobrze nałożona, a sama pasta jest dobrej jakości.

Odpowiedź: Pasta będzie już na chłodzeniu Boxowym, pamiętaj jedynie zdjąć folie z chłodzenia i ostrożnie założyć chłodzenie. Nic więcej nie musisz kupować. Pasta jest dobre jakości i jej zmiana nie ma sensu, bo na boxowej będziesz miał i tak dosyć niskie temperatury.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Co wy gadacie?

@KeragosPL ciebie w ogóle nie zrozumiałem, co ty napisałeś w poście wyżej.

A ty @aresorek nie wiem, do czego zmierzasz? Przecież to maszyna nakłada pastę na chłodzenie boxowe, więc warstwa zawsze jest dobrze nałożona, a sama pasta jest dobrej jakości.

Odpowiedź: Pasta będzie już na chłodzeniu Boxowym, pamiętaj jedynie zdjąć folie z chłodzenia i ostrożnie założyć chłodzenie. Nic więcej nie musisz kupować. Pasta jest dobre jakości i jej zmiana nie ma sensu, bo na boxowej będziesz miał i tak dosyć niskie temperatury.

Taa? A jakoś niejeden raz widziałem boxowe collery (na żywo, jak i na YT), wraz z pastą, które niestety, ale miały źle ją nałożoną, było jej za mało i ledwo co jej było. A co do brudów, to widziałem tylko na YouTube, ale to też nie znaczy, że nigdy jej nie może być. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...