Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telefon nie wykrywa karty SD

Gotenksx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio chciałem wgrać na kartę sd piosenki lecz nie mogę. Kiedy podłączam do kompa telefon z kartą SD nie wykrywa mi jej tak samo w zakładce Pamięć na Telefonie. Lecz jak wyciągnę kartę z Gniazda pisze mi że karta została poprawnie wyciągnięta z gniazda. Jak wszedłem w recovery widać tam że karta jest w telefonie ale pisze że ma 0 KB. Karta jest uszkodzona czy coś poprostu jest nie tak? Jakieś 2 msc temu jeszcze działa /

Opublikowano

Nic to nie daje. Dalej to samo. Karty jakby nie czyta bo nie mam jej w pamięci ale jak wyjmuje to pisze normalnie ze karta wyjęta została. A w recovery pisze ze karta ma 0kb

Opublikowano

Nic to nie daje. Dalej to samo. Karty jakby nie czyta bo nie mam jej w pamięci ale jak wyjmuje to pisze normalnie ze karta wyjęta została. A w recovery pisze ze karta ma 0kb

Wychodzi na to, że karta jest uszkodzona. To, że pojawia się komunikat o wyciągnięciu karty, nic nie oznacza, dlatego, że jest czujnik, który "patrzy" czy karta jest włożona, czy nie.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Formatuje się głownie  w recovery jak nie ma system. 

Jeśli często partycjonowałeś i formatowałeś pod Windowsem może karty już telefon nie czytać aż skasujesz partycję i telefon założy ją sobie sam 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Raczej nic nie partycjonowałem ani nie formatowałem pod windowsem. Karta działała jakoś 2 msc temu jak wgrywałem Cyanogen Moda bo na niej nagrany ROM, SU i Google apsy i z niej instalowałem a ostatnio zobaczyłem że nie widać jej w telefonie. Orientujesz się czy w TWRP recovery można skasować partycje

Opublikowano

Jak to nie widziałaś nawet opcji w TWRP skoro tam jest ?  

Dane raczej sa jak karta nie uległa uszkodzeniu, niektóre wersje romów czasem nie czytają po prostu karty bez odpowiedniego formatu plików np fat32 , ext czy exfat. 

Możesz ewentualnie użyć programu pod windows  ( znajdziesz na gogole takie i muszą one obsługiwać karty SD przeznaczone na telefon np typu  MiniTool Partition Wizard ).

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

W tym programie nie widać mojej karty. Jak próbowałem Wipów itp na karcie w Recovery to miałem takie błedy

sd card dev/block/mncblkpl

EROOR=8

I wyskakiwało coś z folderem external_sd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...