Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z czerwona linia do Regionu

Hard.Bass

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie . 

Posiadam 2 regiony jeden na sam spawn gdzie nie mozna bic się ani nic robić a drugi Większy od poprzedniego gdzie nie można nic niszczyć ani budować lecz można się bić .czyli pvp jest włączone . Chciał bym odgrodzić ten mniejszy głowny teren czerwona linia , gdzie jak gracz ja przekroczy to dostanie komunikat , że po za czerwoną linią pvp jest włączone . I teraz pytanie . Jak zrobić taką linie by pokrywała tylko powierzchnie czyli jeden pasek . Poniewaz spawn jest zbudowany na bardzo nierównym terenie i komenda //walls nie zadziała tu bo będzie trzeba dużo usuwać klocków . Chodzi mi by po prostu położył się pasek jeden czerwonej wełny na terenie i stworzyła pusty kwadrat ( jedynie obramówkę jego . 

Opublikowano

@Turg

Wszystko się zgadza.. tylko, że ta komenda robi prostą linię a kolega wyraźnie napisał "Poniewaz spawn jest zbudowany na bardzo nierównym terenie i komenda".

@Hard.Bass

Jeżeli teren nie jest piaszczysty, ze żwiru itp możesz zrobić w ten sposób - jeżeli wiesz dokładnie gdzie są rogi cuboida ale to idzie sprawdzić więc tak:

1-----------2

|           |

|           |

|           |

4-----------3

Zaznaczasz punkty 1-2, wykonujesz //expand vert oraz //replace grass 35:14

Zaznaczasz punkty 2-3, 3-4, 4-1 i powtarzasz powyższe komendy

Pozostaną ci tylko delikatne poprawki jeżeli gdzieś na drodze jest staw, drzewo etc.

Pomogłem ? ;) Daj like !

Opublikowano

@Turg

0337ac865add497f9994c9eda9a053bd.png

Czerwona linia jest wykonana twoją komendą //expand 256 256 oznacza tyle co powiększ do tyłu i do przodu o 256 kratek (miejsce na którym stałem zaznaczone jest piaskiem) i jak widzisz twoja linia wchodzi pod ziemię, zaś moja fioletowa linia elegancko układa się po pierwszym bloku. PS: Nie napisałeś 256 256 up ;) teraz to poprawiłeś, po drugie komenda //replace 35:14 sprawi, że w czerwoną wełnę zmienisz cały zaznaczony obszar

Pomogłem ? ;) Daj like !

Opublikowano

@Viscore 

1. Napisałem expand 256 256 u i poprawiłem na vert, bo ładniejsze :P

256 256 u = 256 256 up = vert

2. Zwracam honor, miałem napisać replace 2 35:14 :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...