-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
Adve
Adve
Witam.
Jako iż zakupiłem nową kartę graficzną do mojego kompa to czas zainstalować nowy system. Postanowiłem zainstalować XP'ka ze względu na to iż nie wiem czy 7 chodziła by na tym kompie dobrze podczas np oglądania YouTuba (chodzi mi tylko o wersje 32-bitową). Więc zrobiłem format dysku C (tam gdzie był system) a dysk D zostawiłem bo tam miałem sterowniki do karty graficznej itp.
Zainstalowałem XP, wszystko poszło zgodnie tak jak chciałem. Zainstalowałem sterowniki, Google Chrome i parę potrzebnych programów. Po powrocie komputer odpalił się bez problemu. Potem antyvirus (AVG) chciał abym uruchomił ponownie komputer ze względu na ochronę czy coś takiego. Odpalam, system się wczytuje, zatrzymuje się i na ułamek sekundy pokazuje się blue screen, więc kodu błędu nie mogę odczytać. Nie jest to wina podzespołów bo tak od razu miałbym blue screeny.
Teraz pytania :
1 . Czy Windows 7 wymaga 2-rdzeniowego procesora? (słyszałem tak niby że wymaga więc wole usłyszeć zdanie tych którzy wiedzą)
2. Jeśli 7 działała by bez problemu na tym kompie to czy znajdą się sterowniki do karty graficznej NVIDIA GeForce 7300GT?
Tutaj podzespoły mojego komputera gdyby ktoś coś chciał :
Procesor : AMD Athlon 64+ 3000 @ 2.01GHz
Karta Graficzna : NVIDIA GeForce 7300GT (256MB)
RAM : 3GB (3x1GB)
Byłbym wdzięczny gdybym dostał szybką i zrozumiałą odpowiedź
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.