Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na czym postawić serwer?

Ememenss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam serwerowni pod 10slotowy serwer 5vs5. Oczywiście wymagana dobra jakość i przystępna cena.

Jakieś propozycje? Myślę nad OVH. Fajnie by było miec zapasu troche zebym mogl ew. dodac 1vs1.

Opublikowano

Ovh - każdy z serwerów VPS jest dostępny w 3 centrach danych: Gravelines (północ Francji), Strasburg (wschód Francji) lub Beauharnois (wschód Ameryki Północnej). Mam słaby internet, ping na francuskich mam około 80/70. Nie wiem jak u Ciebie itd. ale najlepiej mieć chyba ten najniższy i brać lokalizacje w Polsce, czego chyba OVH nie oferuje. Miałem serwer 128tick na VPS SSD 2, chodził słabo.

Zobacz opinie o Mintshost.pl, nie miałem z tym hostingiem do czynienia, lokalizacja polska, niezłe parametry za dobrą ceną ale wirtualizacja OpenVZ.

Z takich typowo pod CS, nie VPS to:

Pukawka - polecam, dobra jakość, niski ping, dobry panel i świetne wsparcie. Dodatkowo jest chyba dalej promocja 2w1. Jeśli zamówisz serwer, drugi dostajesz taki sam na okres 31 dni.

1shot1kill - niski ping, dobra jakość, panel w miarę, nie korzystałem ze wsparcia. Według mnie Pukawka lepsza.

hostandplay.pl - ciekawostka, nie miałem tam serwera więc nie wiem jak ze stabilnością itp. Najniższa cena za serwer jaką widziałem.

Opublikowano

Dam opinie, o tych hostingach co @up, żeby nie dawać ci ich za dużo, bo wtedy nic ci to nie pomoże.

Pukawka - Droga, ale idzie z ceną. Fajny panel, który bardzo ułatwia pracę.

hostandplay - Odkupili strone Gameserv.pl, miałem u nich serwer, cena naprawdę niska, support odpowiada w ten sam dzień, co napisałeś, na serwerze miałem max 20 pingu.

1shot1kill - uważam, że to najgorszy hosting, cena taka jak na pukawce, a gorszy w obsłudze... Raz napisałem do supportu i do dziś nie dostałem odpowiedzi. Dodatkowo bardzo lubi tam lagować, nie wiem czemu, ale tak jest.

Podsumowując polecam hostandplay, dopiero się rozwijają więc nie jest o nich głośno, a naprawdę warto ich polecić.

Aaa byłbym zapomniał, na hostandplay możesz sobie wybrać jaki chcesz Tickrate, bez zmiany ceny, co jest naprawdę super i godne polecenia! :P

sygnatura2.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Z racji że korzystałem z wielu hostingów wypowiem się.

Pukawka : Dobrej jakości serwery , dobre zabezpieczenia bardzo ładny jak i przejrzysty panel. Nie powinieneś mieć żadnych problemów na serwerze.

HostPlay.pl : Dobry hosting jedynym minusem według mnie to jest brak dysków SSD przez co może wgrywanie poprzez FTP może być dłuższe, ale za to nie wpływa to w ogóle na rozgrywkę więc również mogę polecić.

LiveServer.pl - Bardzo niskie ceny a serwery bardzo dobrej jakości, mogę serdecznie polecić, trzymam tam mojego JailBreak'a który wymaga dobrej maszyny do działania i powiem że ani 1 laga nie było więc mogę jak najbardziej polecić.

HostAndPlay - Dla mnie nie jest to najlepszy wybór, w porównaniu do innych hostingów słabo się prezentuje, wszystko działa wolniej chodzi mi o panel, słaby wykrywacz błędów. Ogólnie to taki średni, ale na serwerze mod PropHunt chodził bez żadnych lagów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...