Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MrRamzes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wbiję za pół godzinki :)

Gdy wchodze na serwer pisze mi, ze osiagnalem limit zarejestrowanych kont.. Jak to mozliwe skoro serwer dopiero powstał? 

Serwer ma już ponad rok. To jest jeden z jego trybów. Jeśli nadal chcesz z nami zagrać, napisz mi na pw nick i hasło (potem możesz sobie zmienić). Zarejestruję Cię ręcznie.

Opublikowano

Tryb fajny, jedynie przesadzone są pająki, z resztą można sobie poradzić.

Opublikowano

Tryb fajny, jedynie przesadzone są pająki, z resztą można sobie poradzić.

Znaleźliśmy powód. Usunęliśmy. Już nie są takie silne.

Opublikowano

Serwer jest spoko. Ale zeby regenerowac zdrowie trzeba zbierac kwiatki albo zrobic farme kaktusow... Nie da sie budowac pod soba ani skaczac...

Automatyczna regeneracja byłaby pomyłką na serwerze hard, więc wykorzystaliśmy prawie, że zbędne kwiatki. W końcu mają sens. :)

A co do budowania podczas podskakiwania... już nie widać brukowanych słupów do nieba. :)

Opublikowano

Serwer jest spoko. Ale zeby regenerowac zdrowie trzeba zbierac kwiatki albo zrobic farme kaktusow... Nie da sie budowac pod soba ani skaczac...

Automatyczna regeneracja byłaby pomyłką na serwerze hard, więc wykorzystaliśmy prawie, że zbędne kwiatki. W końcu mają sens. :)

A co do budowania podczas podskakiwania... już nie widać brukowanych słupów do nieba. :)

OK. Komu chce sie zbierac kwiatki? Moze dodajcie np. "kanapki" np chlebki+coś.

3901014720765371511224.jpeg

Opublikowano

Hmm.. interesujące. Tyle że ta czcionka i grafiki nie pasują ale to tylko moja opinia.

Jeden z niewielu oficjalnych partnerów minecraft pochodzących z polski.

goPYjbL.png

Opublikowano

Hmm.. interesujące. Tyle że ta czcionka i grafiki nie pasują ale to tylko moja opinia.

Napisałeś w tym temacie tylko po to, żeby podzielić się z ludźmi opinią o czcionce?

Przynajmniej podbiłeś temat...

Opublikowano

Bardzo fajny serwer, przyjemnie się na nim gra. Nie polecam jednak dla ludzi o słabych nerwach - w końcu typowy hardcore. Super urozmaicenia, jest trudność i potwory są bardzo silne, więc odradzam wychodzenia na zewnątrz w nocy.  xD Polecam! Mimo, że trudno się gra, można uzyskać super rozrywkę - szczególnie grając ze znajomymi.  :D

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Poradnik stworzony przez gracza:

1. Leczenie

Co do leczenia, ja się leczę tylko kaktusowym przecierem. Bo jak już wiadomo - aby uzupełnić sobie serduszka na serwerze należy leczyć się ziołami, lekarstwami lub bandażami. Wystarczy zrobić nie dużą farmę kaktusów/kaktusiarnię (jak kto woli). Codziennie można zbierać kaktusy i craftować sobie kaktusowy przecier - uzupełnia 1,5 serduszka ale jest bardzo opłacalny i tani. Crafting to kaktus w każdym okienku.

2. Zaosiedlanie się

Na serwerze jest bardzo wysoki poziom trudności, więc budowanie domków, baz, zamków czy innych tego typu rzeczy na powierzchni - jest to wyzwanie dla hardkorów, a dodatkowo jest ryzyko, że ktoś podczas eksplorowania mapy może Cię znaleźć. W takim razie.. gdzie ja odłożę swoje przedmioty? Najlepiej i najwygodniej jest wybudowanie bazy w podziemiach, najlepiej gdzieś na środku oceanu. Nikt nie znajdzie Cię szukając diamentów, bo kto kopie pod wodą? Pewnie bardzo mało osób. Warto zejść jak najniżej, a jeżeli chodzi o oświetlenie swojej bazy - poniżej.

3. Oświetlenie poniżej Y40

Pewnie każdemu kto już grał wiadome jest to, że pochodnie poniżej poziomu Y40 się nie palą - ponieważ nie ma tam tlenu. Jak temu zapobiec? Możemy podpalić drewno lub zwykłą deskę - będzie się ona palić bez przerwy. Dla kreatywniejszych jest też po prostu możliwość scraftowania jasnogłazu lub lampy.

4. Uzbrojenie

Na serwerze są bardzo silne potwory (moby), dlatego nie warto jest chodzić w wartościowej zbroi. Najlepiej zrobić sobie ją żelazną, bo bardzo szybko można stracić nawet diamentowe, enchantowane zbroje - uwierzcie mi, coś o tym już wiem :)

5. Wychodzenie w nocy na powierzchnie

O nie, nie radzę. Jest to najgorsze, co może was spotkać. Czasem może wam stanąć na drodze tyle silnych potworów, że nie macie sobie szans poradzić nawet z najsilniejszym ekwipunkiem. Gdy jesteście pod ziemią po prostu pytajcie swoich kolegów czy nie orientują się, jaka jest pora dnia - jeżeli jest dzień możesz spokojnie wyjść na powierzchnie, eksplorować teren i kopać w kopalniach. W nocy jednak tego odradzam, nie chcecie przeżyć tego samego, co ja. :P

6. Eksplorowanie mapy

Jeżeli chodzi o eksplorowanie to warto, tylko trzeba być jednak troszkę uzbrojonym, ponieważ możecie natrafić na nieprzyjaciela lub wroga. Podczas zwiedzania mapy możemy spostrzec jakiś dom, bazę lub inne tego typu budynki, a pamiętajcie, że kradzież nie jest zabroniona - przecież gracze z czegoś muszą żyć. :ph34r:

7. Sojusze

Sojusze? Najlepiej je zawierać z bardzo poufnymi wam osobami. Każdy gracz, z którym się zakumplujecie i zamieszkacie może was okraść, od was odejść oraz wydać komuś wasze koordynaty. Musicie na siebie uważać, a na wild nie ma łatwo.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tematy nieaktywne przez miesiąc zostają przeniesione do archiwum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...