Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ta komenda działa?

rauespl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziala ta komenda jeszcze? bo z tego co pamietam to dawala ona dodatkowe fpsy

i czy mozna ja wpisac w opcjach uruchamiania ? czy tylko w video.txt mozna

I jeszcze 2 pytanie jak np mam slaby komputer i monitor 60Hz to wpisanie komendy -refresh 60 w opcjach uruchamiania da mi cos fpsow czy obnizy? 

Opublikowano

Aha mozesz uzyc jeszcze fps config banana gaming a w pliki video obok config ustaw wszystko na 0. Znaczy sie prawie wszystko musisz poczytac i zrozumiec od czego jest ta linika zeby nie bylo ze narobisz gnoju. Najlepiej wklej to tu a ja ci ogarne. Tym sposobem czyli mat, high, threads i fps config i zmiana video dalo mi okolo 20 fps na starym nie uzywanym prawie laptopie na ktorym normalnie mialem 15 fps okolo. Jak wchodzr sam na mape to mam 50 fps.

Opublikowano

Tak o mam ustawione w video.txt : http://scr.hu/8ziv/zclbg

w sumie nie wiem czy jeszcze cos mozna zmienic tutaj by bylo wiecej fps. w opcjach uruchamiania mam prawie wszystkie komendy na fps. novid, threads, high, nojoy itp. wszystko na low, reso 1920x1080, ale jej nie chce zmieniac bo nie umiem grac na 4:3

Opublikowano

Mat grain i mem level na 0 daj i zobacz czy cos da. Musisz zmienic rozdzialke bo ona żre najwiecej fps i bez tego ani rusz. Polecam zmienić na 16:10. Zmień wszystko na wydajnosc w karcie graf

Opublikowano

ogolnie na mixie 5vs5 mam 70-80 fps z chujowym prockiem razem z integrą, ale spada do 50-60 czasami, chyba cos mi sie przegrzewa w sumie od 4 lat pasty nie zmienialem od procka wiec moze to cos da xD

Opublikowano

No to napewno pasta też. Proponuję go jeszcze przeszyscic z kurzu bo napewno cały uwalony.

Od siebie proponuję przeczyszczenie windowsa ccleaner, adw, combofix i moze cos tam jeszcze. W wydajnosci windows powylaczaj wszystkie bajery paski tylko zostaw wygladzanie czcionki. Mozesz sprobowac zainstalowac starego game boostera nie od razera!!! No i jeszcze defragmentacja dysku i gitara

Opublikowano

formata raczej nie bede robil bo nie mam po co, i tak nic nie sciagam.. czysto jest na nim..

co do tej komendy mat grain i mem level to nic nie dalo xD

a jak ustawiam 1280/720 to mam paski na gorze i na dole, i nie da sie tak grac lel

Opublikowano

Szybszym i efektowniejszym działaniem byłby format, ale co ja tam się znam.

I utrata wszystkich cennych danyh

Co za problem stworzyć nową partycję i przerzucić na nią niezbędne pliki, a resztę sformatować? xD

Format niekiedy pomaga nawet jak niby nic nie ściągałeś, bo zakładam że system do "świeżych" nie należy.

NU94p9A.gif

Wracam..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...