Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Automatyzacja wykonywania testów umiejętności

TheVolume

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

W tym poradniku chcę podzielić się z Wami sposobem, dzięki któremu możecie zautomatyzować proces wykonywania testów skoku w The Crew. Od razu zaznaczam, że używacie go na własną odpowiedzialność. :D

Do czego może się to Wam przydać? Oczywiście do maxowania aut i dropienia części bez konieczności przesiadywania przed PC i schematycznego wykonywania tych samych ruchów. ;)

Będziemy do tego potrzebować programu o nazwie "Macro Recorder" (lub alternatywnego). Możecie go pobrać w wersji testowej (30 dni) np. stąd. Użyjemy go do sterowania klawiaturą bez naszej ingerencji. W czasie działania programu gra musi być uruchomiona w oknie (najszybciej możecie przełączyć się między trybem okienkowym, a pełnoekranowym przez kombinację klawiszy ALT+ENTER). Dodatkowo nie będziemy mogli w tym czasie wykonywać innych czynności na komputerze.

Skoro teorię mamy już za sobą - czas zabrać się za praktykę. Możliwości są dwie:

1) Nagrać czynność jaka ma być wykonywana (radzę wziąć poprawkę na ew. wydłużenie potrzebnego czasu - np. losowanie platynowej części potrwa dłużej niż otrzymanie koloru lub naklejki).

2) Dodać kolejne "kroki" ręcznie (Insert --> Keyboard command.../"Delay" command...). Tutaj dobrze jest wykonać kilka skoków samodzielnie mierząc czas między kolejnymi "krokami". Będzie to wyglądało mniej/więcej tak:

- naciskamy klawisz "W" (gaz),

- odczekujemy x sekund,

- naciskamy klawisz "LewyAlt" (nitro),

- odczekujemy x sekund,

- puszczamy klawisz "LewyAlt" (nitro),

- puszczamy klawisz "W" (gaz),

- odczekujemy x sekund,

- przyciskamy klawisz "Enter" (przechodzimy dalej),

- odczekujemy x sekund,

- przyciskamy klawisz "B" (powtarzamy test),

- odczekujemy x sekund.

Za x wstawiamy liczbę sekund (taką jakiej potrzebujemy - stąd kilka skoków "próbnych").

Przykładowo:

218281476021637291096.png

Teraz zostało już tylko nacisnąć "play" i czekać, aż nasze autko zostanie wymaxowane. ;).

HB5fLf7.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam prośbę

Podałbyś jakieś lokacje gdzie test skoków odbywa się na zasadzie jak pokazałeś na makro, że samochód nie musi skręcać ? Bo szukam i szukam i nie mogę znalezc lokacji gdzie po wcisnieciu B i zrobieniu kroków samochod prosto jadąc wjedzie na rampe, chyba żę masz gotowe makro na jakieś lokacje to byłbym wdzięczny za linka do nich

Z góry dzięki

Opublikowano

Mam prośbę

Podałbyś jakieś lokacje gdzie test skoków odbywa się na zasadzie jak pokazałeś na makro, że samochód nie musi skręcać ? Bo szukam i szukam i nie mogę znalezc lokacji gdzie po wcisnieciu B i zrobieniu kroków samochod prosto jadąc wjedzie na rampe, chyba żę masz gotowe makro na jakieś lokacje to byłbym wdzięczny za linka do nich

Z góry dzięki

Gotowe makro w tym przypadku się nie sprawdzi (inny samochód i już nie pasuje).

Test skoków nr. 11 pod Chicago.

HB5fLf7.png

Opublikowano

w Cheat Engine ustawić sobie speedhacka na 20.1, polecieć na kanion, zrobić automatyzacje i w 30 minut mamy 1kk hajsu :P

Testowane, nie zbanowany cały czas, a nabiłem 4000km na moim Skyline xD

Opublikowano

w Cheat Engine ustawić sobie speedhacka na 20.1, polecieć na kanion, zrobić automatyzacje i w 30 minut mamy 1kk hajsu :P

Testowane, nie zbanowany cały czas, a nabiłem 4000km na moim Skyline xD

To nie jest poradnik nt. zarabiania hajsu, a Twój post nic do niego nie wnosi. ;)

Jak ktoś chce tak ryzykować to pierwszy link z yt i śmiało.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Moja wiadomość nawiązuje do Twojego poradnika, więc stwierdzenie, że nic nie wnosze nowego do tematu jest stwierdzeniem błędnym.

Btw, żadne to ryzykowanie, admini w The Crew chyba już dawno wyginęli.. 

I żeby nie było, że kolejny bezsensowny post, podniosłem punkty Twoim sposobem z 694 na 1004 w jakieś 2 godziny? Całkiem nieźle ;) Można zostawić na noc i z rana 100% pewności, że autko będzie max.

Opublikowano

Moja wiadomość nawiązuje do Twojego poradnika, więc stwierdzenie, że nic nie wnosze nowego do tematu jest stwierdzeniem błędnym.

Btw, żadne to ryzykowanie, admini w The Crew chyba już dawno wyginęli.. 

I żeby nie było, że kolejny bezsensowny post, podniosłem punkty Twoim sposobem z 694 na 1004 w jakieś 2 godziny? Całkiem nieźle ;) Można zostawić na noc i z rana 100% pewności, że autko będzie max.

Nawiązywanie ≠ wnoszenie.

Pragnę przypomnieć, iż poradnik dotyczy maksowania aut/zdobywania części, a nie zdobywania bucks'ów.

Nawet jeśli teraz nie dostałeś bana, to nie znaczy że nigdy nikt go nie dostanie. Sama automatyzacja pół biedy, ale speedhack? Przyrost bucks'ów ostro odstaje od "normalnej" wartości, przez co jest to łatwe do wykrycia.

W NFSW studio rozdawało masowe blokady nawet po roku i więcej od czasu użycia bota/cheata.

Jak ktoś aktywował TC za free ze specjalnej oferty Ubi to może nie przywiązywać do tego większej wagi (chociaż też smutno by było stracić konto, które budowało się więcej niż kilka godzin), ale... Nie zapominajmy, że większość aktywnych graczy kupiła tą grę za realną gotówkę, niektórzy mają też dodatki i ryzykować w taki sposób... To się nie kalkuluje.

Ale to tylko moje zdanie, jak ktoś podejmuje wyzwanie to powodzenia. xD

HB5fLf7.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...