Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić serwer z modami

Adamek4400

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam swój serwer na hostingu Enderchest. Jest to serwer tylko dla moich znajomych i dla mnie, a mam następujący problem:

Chciałbym żeby serwer był z modami, wiem że do tego konieczny jest Forge, mimo licznych poradników, nie mogę sobie poradzić ze zmianą pliku startowego, w dziale aktualizacje nie mogę podać własnego pliku, mogę wybrać jedynie wersję Spigota, PaperSpigot etc.
Prosiłbym o pomoc i z góry dziękuję :-;!

Opublikowano

Witam, mam swój serwer na hostingu Enderchest. Jest to serwer tylko dla moich znajomych i dla mnie, a mam następujący problem:

Chciałbym żeby serwer był z modami, wiem że do tego konieczny jest Forge, mimo licznych poradników, nie mogę sobie poradzić ze zmianą pliku startowego, w dziale aktualizacje nie mogę podać własnego pliku, mogę wybrać jedynie wersję Spigota, PaperSpigot etc.

Napisz do BOK enderchestu, oni mogli by Ci ustawić (o ile jest BOK bo nie wszędzie jest) albo zapytaj się ich jak zmienić plik startowy.

Opublikowano

Napisz do BOK enderchestu, oni mogli by Ci ustawić (o ile jest BOK bo nie wszędzie jest) albo zapytaj się ich jak zmienić plik startowy.

Problem w tym, że BOK nie obowiązuje tego problemu, zresztą zobacz sam - http://screenshot.sh/mKNuoMAB0137P

Opublikowano

Enderchest nie obejmuje Forg'a

Zamów server na pukawce czy innej serverowni która mody oferuje, sami zainstalują Ci silnik Forge

BO enderchest ma własną ścieżkę której nie zmienią

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano

Zamów server na pukawce czy innej serverowni która mody oferuje, sami zainstalują Ci silnik Forge

Ehh, czyli nie ma innego rozwiązania? W takim razie jaki polecasz, taki do 20 zł na 5 slotów albo mniej (min. 3) ^.^?

Opublikowano

Ehh, czyli nie ma innego rozwiązania? W takim razie jaki polecasz, taki do 20 zł na 5 slotów albo mniej (min. 3) ^.^?

https://admin.pukawka.pl/?page=order_form_calculator

Wybierasz sobie ilość ramu i masz niżej cenę - sprawdź tą ofertę :).

Opublikowano

https://admin.pukawka.pl/?page=order_form_calculator

Wybierasz sobie ilość ramu i masz niżej cenę - sprawdź tą ofertę :).

Podaj mi swój nick to wpiszę jako polecającego - dzięki ^.^

Opublikowano

Może spróbuj zmienić nazwe silnika forge na nazwe tego jara spigot aby się uruchamiało.

1391075603-U401469.png

|User||Blue Member||KidMod Pokémon GO||Moderator Pokémon GO||ExModerator|

Opublikowano

Może spróbuj zmienić nazwe silnika forge na nazwe tego jara spigot aby się uruchamiało.

Nie ma szans to samo robiłem ;)

Do modów są 2silniki zwykły bukkit + modowany

Nawet jak dodasz do bukkit.jar ten rozpakowany z modami to nic nie da niestety EN nie ma opcji modów

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...