Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sklepy offline

callo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewne pytanko, czym może być spowodowany to, że nie mogę do sklepu dodać żadnego itemu? Gdy go dodaje i wpisuje cene, klikam okej to on znika. Przedmiot jest dodany w tabelce, więc nie bardzo rozumiem o co może chodzić:/ jedyne błędy w channelach to:

SYSERR: Oct  8 20:29:50 :: pid_init: Start of pid: 1993

SYSERR: Oct  8 20:29:50 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Out of range value for column 'time' at row 1 (query: INSERT INTO bootlog (time, hostname, channel) VALUES(NOW(), 'channel11', 1) errno: 1264)
SYSERR: Oct  8 20:33:02 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Data too long for column 'how' at row 1 (query: INSERT DELAYED INTO log (type, time, who, x, y, what, how, hint, ip, vnum) VALUES('ITEM', NOW(), 58852, 475139, 954364, 2100000024, 'ADD ITEM OFFLINE SHOP', '', '192.168.1.102', 10) errno: 1406)
Proszę o jakąś podpowiedź o co może chodzić :/

giphy.gif

"Są ludzie, którym szczęście mig­nie tyl­ko na mo­ment, na mo­ment tyl­ko się ukaże po to tyl­ko, by uczy­nić życie tym smut­niej­sze i okrutniejsze." ~ Stanisław Dygat

Opublikowano

Piszę Ci jak wół

SYSERR: Oct  8 20:29:50 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Out of range value for column 'time' at row 1 (query: INSERT INTO bootlog (time, hostname, channel) VALUES(NOW(), 'channel11', 1) errno: 1264)
SYSERR: Oct  8 20:33:02 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Data too long for column 'how' at row 1 (query: INSERT DELAYED INTO log (type, time, who, x, y, what, how, hint, ip, vnum) VALUES('ITEM', NOW(), 58852, 475139, 954364, 2100000024, 'ADD ITEM OFFLINE SHOP', '', '192.168.1.102', 10) errno: 1406

Opublikowano

Piszę Ci jak wół

SYSERR: Oct  8 20:33:02 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Data too long for column 'how' at row 1 (query: INSERT DELAYED INTO log (type, time, who, x, y, what, how, hint, ip, vnum) VALUES('ITEM', NOW(), 58852, 475139, 954364, 2100000024, 'ADD ITEM OFFLINE SHOP', '', '192.168.1.102', 10) errno: 1406

Niestety nic to nie pomogło :/ Teraz syserr jest czyste, a itemki dalej są w navi.

giphy.gif

"Są ludzie, którym szczęście mig­nie tyl­ko na mo­ment, na mo­ment tyl­ko się ukaże po to tyl­ko, by uczy­nić życie tym smut­niej­sze i okrutniejsze." ~ Stanisław Dygat

Opublikowano

Może to być przez limit yang i stackow?

giphy.gif

Opublikowano

W sumie znalazłem inną wersję i mam teraz problem z kompilacją binki 860ad04ed1.pngpo dodaniu include mam coś innego :/faf0f70cec.png

giphy.gif

Opublikowano

To k***a kup, a nie podpierdalasz.

Skoro coś jest udostępnione to dlaczego z tego nie skorzystać :/ No ale z miłą chęcią kupie jak dostane pieniążki :)

giphy.gif

Opublikowano

To k***a kup, a nie podpierdalasz.

Skoro coś jest udostępnione to dlaczego z tego nie skorzystać :/ No ale z miłą chęcią kupie jak dostane pieniążki :)

To że jest udostępnione to nie oznacza że autor sobie tego życzył to raz, druga sprawa to to że jak ty to dodasz to ci serwer będą wykurwiać lub bugi wykorzystywać, na to poradnika w internecie nie znajdziesz a wątpię byś to swoimi umiejętnościami połatał.

Opublikowano

sklepy kena.. Odradzam uzywanie tego czegos co nazwal "offline shops" jednak jak ci tak zalezy na naprawie tego bledu to do my.cnf  

sql_mode= 

Ja jakoś nie widzę błędów w shopach kena, no chyba że używamy jakiś starych wersji to ok. W twoich było bugowania itemów, dopóki tego nie naprawiłeś. Tylko żebyś mnie czasem źle nie zrozumiał "No offense" .

Im więcej osób korzysta z tych dziurawców z netu tym więcej akcji z rozpierdolonym serwerem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...