Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor i straszne zacinanie się wszystkiego

Ziela

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam problem otóż pewnego dnia sobie gram w kultową grę - gothic i tak nagle monitor ściemniał albo zzieleniał. Lewa strona jest jakby zielona, nabrała takiego zielonego odcieniu a prawa jest całkiem normalna. Sprawdziłem monitor u kolegi i również tam tak jest więc doszedłem do wniosku iż jest problem monitora. Przedtem jednak jeszcze wyczyściłem cały komputer z kurzu (wewnątrz, zewnątrz) i dodałem nawet pastę termoprzewodzącą. Po włączeniu komputera wszystko się strasznie zacina. Nie wiem dlaczego i jaka jest logika z tego. 

Moje specyfikacje:

Procesor: Intel Core I5-4590

Karta Graficzna: GeForce GTX 970

Monitor: LG 23EA63

Opublikowano

To jest klątwa. Też tak mam. Chce wyczyścić PC, żeby było mu miło, a kiedy wszystko kończę, to chodzi gorzej niż przedtem. xD Co do monitora, co ci mamy powiedzieć? Daj go na gwarancje albo musisz kupić nowy.

Opublikowano

Logicznie myśląc monitor nie posiada żadnej karty graficznej by powodował jakiekolwiek zacinania sie obrazu więc nie on jest problemem tylko grafika w kompie. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Wątpię aby to była karta graficzna. Sprawdziłem monitor u kolegi na innym sprzęcie i nadal był ten sam problem. 

Zacinanie się komputera może być spowodowane złym wprowadzeniem pasty termoprzewodzącej ?

Opublikowano

Tak, jeśli się przegrzewa płyta lub jakakolwiek elektronika w kompie. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Dobra. Kompa mam już naprawionego.. Zdjąłem chłodzenie od nowa, wyczyściłem to co nałożyłem, wprowadziłem jeszcze raz i solidnie przymocowałem. Działa xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...