Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WorldGuard czy może napisać mały plugin?

Gorgi123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym zrobić żeby na danym cuboidzie z WG można było tylko stawiać tylko 1 blok lub więcej danych bloków jest takowa flaga? czy muszę sam napisać mały plugin z połączeniem WG?

Opublikowano

Witam chciałbym zrobić żeby na danym cuboidzie z WG można było tylko stawiać tylko 1 blok lub więcej danych bloków jest takowa flaga? czy muszę sam napisać mały plugin z połączeniem WG?

sam musisz, nie ma czegoś takiego w WG

1438614356923701010629.png

Opublikowano

To teraz jak się za to zabrać 

no normalnie, podczas stawiania lub niszczenia bloku pobierasz region i musisz gdzieś zapisywać w konfiguracji ile tego bloku na danym regionie jest, i odpowiednio zmieniać kiedy postawią nowy lub zniszczą, tylko niestwty roboty trochę będzie, bo dochodzą zniszczenia od wybuchu, pistony itd.

Opublikowano

ale ja chce zrobic że na danym regionie nie można postawić bloku np dirta a stone można :P o to mi chodzi dobra pokombinuję jak mi nie wyjdzie napisze 

Opublikowano

ale ja chce zrobic że na danym regionie nie można postawić bloku np dirta a stone można :P o to mi chodzi dobra pokombinuję jak mi nie wyjdzie napisze 

ah, chodzi ci tylko o typy, myślałem że chcesz coś na zasadzie: 1 blok złota na region.

to niestety i tak nie ma, ale to za to łatwiejszy plugin bo nie trzeba liczyć, a tak to zasada dzialania taka sama.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...