Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zastępowanie "silny przeciwko" na potwory.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem odnośnie bonusów.

Wiecie może jak zastąpić bonusy typu "silny przeciwko orkom/zwierzętom" etc. na jeden wspólny bon "silny przeciwko potworom"?

Również chciałbym się dowiedzieć jak wprowadzić jego "występowanie" w broniach i innych częściach ekwipunku w którym występują bony typu "silny przeciwko".

Z góry mówię szukam tego na forum od godziny i nic nie mogę znaleźć i dziękuję za pomoc.

Opublikowano

zależy co chcesz dokładnie osiągnąć, bo nie do końca wiem o co ci chodzi... 

Również chciałbym się dowiedzieć jak wprowadzić jego "występowanie" w broniach i innych częściach ekwipunku w którym występują bony typu "silny przeciwko".

applytype/applyvalue, poczytaj o systemie ulepszen     

Opublikowano

Wydawało mi się że napisałem to zrozumiale ale ok.

Chcę zamienić WSZYSTKIE bonusy "silny przeciwko..." i zamienić je na silny przeciwko potworom. W itemach ma się losować tylko bon "silny przeciwko potworom" zamiast "silny przeciwko np. orkom". Chciałbym żeby ten bon był w broni, branzie i innych itemach gdzie występuje bon "silny przeciwko".

Oczywiście proszę o dokładne wytłumaczenie co i jak.

@Edit.

Na stronie: http://www.mpcforum.pl/topic/512438-nazwy-bonusow-w-questach/#entry3644583 wyczytałem, że istnieje taki bonus jak

"ATT_BONUS_TO_MONSTER" i daje on bonus do ataku na potwory(wszystkie moby). Czy jeżeli dodam go do ittem_attr w zakładce player          i dodam jego występowanie w broniom, tarczą etc... to czy będzie on w nich faktycznie występował? Oczywiście nasuwa się też pytanie czy usunięcie innych bonów nie popieprzy mi plików. Oczywiście ma to być bon 1-5 a nie 6/7.

@Edit#2.

Nie da się dodać bonusu... wywala błąd: 1265 - Data truncated for column "apply" at row 1.

Czyli wpisanie innego bonusu niż ten, który już istnieje do nowego wierszu skutkuje errorem... jakieś pomysły?

Opublikowano

Wydawało mi się że napisałem to zrozumiale ale ok.

Chcę zamienić WSZYSTKIE bonusy "silny przeciwko..." i zamienić je na silny przeciwko potworom. W itemach ma się losować tylko bon "silny przeciwko potworom" zamiast "silny przeciwko np. orkom". Chciałbym żeby ten bon był w broni, branzie i innych itemach gdzie występuje bon "silny przeciwko".

Oczywiście proszę o dokładne wytłumaczenie co i jak.

item_attr w bazie danych 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...