Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie pliki wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie mianowicie to z jakimi plikami w 2016 najlepiej zacząć zabawę? Bo jak nam wiadomo nie wszystkie linki są aktualne w dziale z plikami :D Dodam, że jestem osobą początkującą i nie szukam gotowca lecz mało zbugowane pliczki dlatego to pytanie kieruje do was bo nie bardzo sie na tym znam :D! Podpowiedzi na co uważać i czego nie robić też są mile widziane :D!

Opublikowano

Podpinam się do pytania i dodam coś jeszcze od siebie, w jaki sposób mogę te pliki edytować żeby później wrzucić gotowca na serwer VPS. Z tego co się orientuje pliki serwerowe muszą być dla takiego hostingu "spakowane" z ".tgz"

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngRysiuHaxor Na poczatek skorzystaj z plikow 'terenzo' http://www.mpcforum.pl/topic/768196-czyste-serverfiles-by-terenzo/, lub poprawione przez http://www.mpcforum.pl/topic/1541020-sf-terenzo-poprawione/ przez @Lajk™

@Rescyfathe pliki mozesz samodzielnie spakowac, majac 'serwer' na 'hamachi'/pc, wrzucic na vps'a.

Zazwyczaj jestem dostepny 24/7, zdarzaja sie male przerwy :D 

Pomoglem/ spodobala Ci sie Moja wypowiedz ? Daj like B)

Opublikowano

Paczki w tgz.gz sa pakowane tylko jako gotowiec do wypakowania przez maszynę, co do plików nie polecam zaczynać od plików terenzo bo to sa już stare pliki na których się nie stawia serwerów. Polecam skorzystać z tego filmiku http://youtu.be/UC_J1cti384, mam na myśli pliki source ktore sa czyste w przeciwieństwie do plikow z tematu "kod źródłowy metin 2 - noname". Możesz jedynie skorzystać z innego filmiku na którym pomogą Ci postawić maszynę co jest postawą w tworzeniu serwera.

A podpowiedzi ode Mnie ;

- Jak już wszystko zrobisz ( maszyna, binka i cofiguracja clienta) pamietaj ze jak będziesz chciał coś dodać na serwer rób to pojedynczo, iz mogles popelnic błąd, a jak dodasz kilka bajerów to jak dojdziesz do tego gdzie ten błąd wystąpił?

- Jak postawisz maszynę musisz mieć paczke kraizy od noname z której wyciagniesz 2 foldery o nazwie server, i cos jeszcze oprócz client z katalogu podanego w tutku noname -> komilacja -> game/db i masz tam podana treść w której masz usunąć symlinka w plikach i utworzyć nowego. Ale ty tego nie robisz bo korzystać bedziesz z plików source z nagrania na poczatku mojej wypowiedzi. (Mainline_released/mainline_sg/Srcs/)

Tam znajdziesz te foldery. Jeszcze musisz znaleźć folder extern który miał byc symlinkiem ale ty go skopiuj bezpośrednio do paczki.

- Korzystaj z tutka noname ale nie ze wszystkich plików jakie tam są wrzucone :|.

Zamiast folderu "client" z paczki kraizy robisz sam folder o nazwie client i kopiujesz zawartość plików source pobranych na filmiku, wrzucasz do folderu client. Na VPS czyli poprostu łączysz sie z baza danych serwera przez winscp, wchodzisz do katalogu usr/src/ i tworzysz katalog taki jak w paczce kraizy -> mainline_released/mainline_sg/Srcs/

( w razie literówek skorzystaj z paczki kraizy ).

Następnie wrzucasz wszystkie pliki tam czyli te co miałeś wcześniej wpakować z paczki, czyli extern, server coś i client który nie jest z paczki.

- korzystaj z tutka byle nie z gotowych rzeczy :|

4521609.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...