Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skąd wiedzieć gdzie kim iść?

Dawid_F

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zacząłem grać w LoL'a tak trochę na serio. Nigdy nie lubiłem tej gry do czasu gdy z kumplem pobraliśmy go i dla "jaj" zaczęliśmy w niego grać.

Nagle mi się spodobała i zamierzam zostać trochę na dłużej, może jakiegoś silvera lub golda wbiję kiedyś.

Mam jedno najważniejsze pytanie:

Skąd mam wiedzieć jaką postacią mam iść na topa, mida, bota, jungle? Jest masa czempionów (ja mam może z 10 bo nowy jestem) i nie mam zielonego pojęcia kim iść gdzie.

Kupiłem Master Yi, kolega powiedział, że to postać na topa, pograłem, staty 1/2/1. Dzisiaj się dowiedział, że to postać na jungle.

Są jakieś strony od tego? Czy mam grać kim chcę dopóki mnie ludzie nie zwyzywają i zreportują, bo nie wiem gdzie iść?

Opublikowano

Najlepiej graj z kolegami którzy ogarniają lola, wtedy możesz się bardzo dużo dowiedzieć

Osobiście polecam http://champion.gg/ ładnie rozpisana panująca meta (najlepsze postacie w danym patchu) sugestie co do buildu, jakie champy kontrują opisywaną postać i vice versa, no i najpotrzebniejszy w twoim przypadku dopisek gdzie powinno się grać danym champem.

Opublikowano

skoro jesteś nowy to przydatną stroną będzie

http://www.champion.gg/

wybierasz postać i z lewej strony masz pokazane gdzie jest preferowane

oprócz tego masz buildy, masterki i runy ale te 2 ostatnie na początku nie są ważne

Opublikowano

Dopoki nie grasz rankedow mozesz isc wszystkim wszedzie. A ogolnie to mozesz sie sugerowac liniami/buildami/runami ze strony champion.gg

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...