Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xiaomi mi 5s plus - czy warto?

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jestem zainteresowany zakupem tego telefonu, jednak póki co w internecie nie ma jeszcze zbyt wielu testów i opinii o tym sprzęcie.

To co jest na papierze w pełni spełnia moje wymagania - wydajny procesor i 6GB ram, aparat na którym coś widać, duży ekran. Potrzebuję wydajnego telefonu głównie do przeglądania internetu i myślę, że Mi 5S plus będzie dobrym wyborem.

Ale jeszcze kilka kwestii, których na papierze nie zobaczę - jak z wytrzymałością telefonu (czy przy wysyłce z chin dojdzie w 1 kawałku), ile realnie wytrzyma bateria, jak z kwestią LTE, jak z kwestią języka systemu, wyposażenie (czy jest ładowarka z europejskim wejściem) - czy warto? 

Opublikowano

Cześć, jestem zainteresowany zakupem tego telefonu, jednak póki co w internecie nie ma jeszcze zbyt wielu testów i opinii o tym sprzęcie.

To co jest na papierze w pełni spełnia moje wymagania - wydajny procesor i 6GB ram, aparat na którym coś widać, duży ekran. Potrzebuję wydajnego telefonu głównie do przeglądania internetu i myślę, że Mi 5S plus będzie dobrym wyborem.

Ale jeszcze kilka kwestii, których na papierze nie zobaczę - jak z wytrzymałością telefonu (czy przy wysyłce z chin dojdzie w 1 kawałku), ile realnie wytrzyma bateria, jak z kwestią LTE, jak z kwestią języka systemu, wyposażenie (czy jest ładowarka z europejskim wejściem) - czy warto? 

Ładowarka - jak zamówisz w wersji z zasilaczem EU, to będzie normalna ładowarka. 

Jezyk systemu - wgrywane jest miui global, ktore ma powierzchowne spolszczenie, można w każdej chwili wgrać MIUIpolska.pl. Sprawdzaj jaką wersję kupujesz, FDD czy TDD:

W Polsce jest:

LTE FDD - 1800MHz

3G (UMTS, WCDMA) 900 oraz 2100 MHz

GSM (wolny internet GPRS (2G) oraz rozmowy) 900 oraz 1800 MHz

ogólnie telefon polecam, xiaomi nie odpierdala maniany i każdy ich telefon jest dobrze wykonany. 

#teams4bal

Opublikowano

Wytrzymałość Mi5... no cóż.

http://www.mpcforum.pl/s/c9a0c3f

Widziałem to, raczej nie będę go w ten sposób łamać, mój obecny telefon też by takiego testu nie przetrwał, a ja z elektroniką obchodzę się bardzo delikatnie, jednak widać, że użył bardzo małej siły do złamania tego telefonu. Cóż, będzie trzeba uważać. 

Opublikowano

Od jakiegoś czasu oficjalnie są serwisy Xiaomi w Polsce i albo są, albo mają być w 100% spolszczenia systemu. 

Słyszałem, X-kom ma w swojej ofercie kilka modeli tej firmy, jednak ceny w porównaniu do wschodnich sklepów odpychają mnie na tyle mocno, że wolę przemęczyć się z łamanym angielskim niż dopłacać kilkaset złotych. Prawdopodobnie kupować będę w sklepie https://ibuygou.com/ ponieważ tam kupował swój telefon jeden z moich zaufanych znajomych. Chyba, że jest jeszcze jakiś pewny i zaufany sklep gdzie dorwę mi5s plus?

Opublikowano

Od jakiegoś czasu oficjalnie są serwisy Xiaomi w Polsce i albo są, albo mają być w 100% spolszczenia systemu. 

Słyszałem, X-kom ma w swojej ofercie kilka modeli tej firmy, jednak ceny w porównaniu do wschodnich sklepów odpychają mnie na tyle mocno, że wolę przemęczyć się z łamanym angielskim niż dopłacać kilkaset złotych. Prawdopodobnie kupować będę w sklepie https://ibuygou.com/ ponieważ tam kupował swój telefon jeden z moich zaufanych znajomych. Chyba, że jest jeszcze jakiś pewny i zaufany sklep gdzie dorwę mi5s plus?

W Polsce najlepiej kupować na ibuygou, bo mają gwarancję w MiCenter we Wrocławiu. 

b_560_95_1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...