Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co robić w sytuacji, kiedy team nie chce się poddać, a sytuacja jest już przesądzona?

kolosik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam wiele takich sytuacji w których już wiadomo, że przegramy ten mecz np 30:10 w 20minucie przez trolli. Team nie chce się poddać i pisze np, że za 5min będziemy mieli przewagę, bo coś tam late.Ja wtedy stosuje taktykę feedowania. Tak żeby team tego nie spostrzegł. Co mam robić?.  Naprawdę nie widzi mi się granie 30-40min. Podczas obrony często zdobywamy jakieś kille i się to wydłuża.

sygnatura.png

POMOGŁEM DAJ +

Opublikowano

Nic nie rób graj swoje, po co narażać się na jakiekolwiek konsekwencje?

Zresztą nie poddawaj się, na niskim poziomie throw to normalne.

A twoje zachowanie feedowanie jest chyba najgorsze jakie jest możliwe i osobiście bym Cie reportował za trolling.

Jak podczas obrony zdobyacie kille to może jednak jest szansa na wygrną jak faktycznie macie late? 

Kończ waść, wstydu oszczędź

Opublikowano

Ale jak widzisz, że w twoim teamie są bardzo kiepscy gracze ;/. Gościu robi robi Akali 3:15 na Malphite to nie wiem czy byś wierzył w taki team. Oczywiście gdy sytuacja jest inna i widać współprace, team nie feeduje za bardzo to widze szanse na wygraną.

sygnatura.png

POMOGŁEM DAJ +

Opublikowano

Jak kolega wyżej napisał za takie zachowanie po prostu bym Cię zreportował :/ Nie ma nic gorszego niż specjalne feedowanie, jeżeli masz postacie, które mają wyraźnie silniejszy late game to warto poczekać i spróbować zdobyć te lp.. Załóżmy Jinx, jeżeli na początku będzie słaba zawsze może powrócić gdy kupi tylko trochę przedmiotów i naprawdę jest w stanie zrobić wiele, oczywiście przy dobrym protect'cie. 

Opublikowano

Gdy takie sytuacje się powtarzają nie widze innego wyjścia jak granie z lepszymi od siebie, niech wycarrują cię do jakiegoś wysokiego golda/niskiej platyny. Tam takie sytuacje mają bardzo rzadko miejsce.

Opublikowano

Ja tam lubie walczyc do konca. Tak jak mowil ci to ktos z twojej druzyny jesli gra trwa zbyt dlugo wtedy przewaga kili nie znaczy az tak duzo, wazny jest teamcomp , czasem chwila nie uwagi ktos da sie zlapac i z przegranej gry robi sie comeback:D

Niestety nie zdarza sie to jakos czesto ale jesli ktos jest w miare opanowanym czlowikiem to mozna probowac :) z swojego doswiadczenia wiem ze jesli nie jestem w lose striku nie robi to na mnie az takiego wrazenia  gorzej gdy to ktoras gra z rzedu , wtedy nerwowka xD

u1lc.png
Opublikowano

Co do grania z wyższymi dywizjami to czasem zagram rankeda z wysokimi goldami i daje sobie radę. Myślałem, że jak wyjdę z brązu to będzie mniej trolli, a w silverze jest ich więcej.

sygnatura.png

POMOGŁEM DAJ +

Opublikowano

Co do grania z wyższymi dywizjami to czasem zagram rankeda z wysokimi goldami i daje sobie radę. Myślałem, że jak wyjdę z brązu to będzie mniej trolli, a w silverze jest ich więcej.

W silverze/goldzie/niskiej platynie

wszystko jedno i to samo.

Ale ta akali z 3/15 dalej ma mocny żeby zabić ich adc.

Sam często już rezygnuje z gry i podonosze ręce ale to jest bład trzeba grac do końca, bo w tej grze jeden blad w pozniejszej fazie gry to mocny comeback lub koniec gry.

Kończ waść, wstydu oszczędź

Opublikowano

Skoro stosujesz taktykę feedowania w silverze to świadczy o twoich umiejętnościach bo ludzie grają tam na niskim poziomie więc bez problemu każdą grę można wygrać.Więc feedując nie dziwi mnie to że przegrywasz.Jeśli wszyscy w teamie płaczą że przegrany i chcą się poddać to nic nie poradzisz jak czekanie do 20 minuty chyba że wszyscy będziecie stali na respie i dali spushować do końca.Rito zapowiadało że podobno mają wprowadzić wcześniejsze poddanie się ale to się okaże.

Opublikowano

Gdy takie sytuacje się powtarzają nie widze innego wyjścia jak granie z lepszymi od siebie, niech wycarrują cię do jakiegoś wysokiego golda/niskiej platyny. Tam takie sytuacje mają bardzo rzadko miejsce.

Ze co o,O? ziomek dostaniesz w tej platynie maina yasuo w teamie i bedziesz chcial jechac na chemio terapie powaznie..

Graj do konca zawsze jest szansa na wygranie wystarczy farmic a te 30/10 nic nie bedzie znaczyć jeszcze siedzisz w brazie to tam mozna wygrac 1v9 

Opublikowano

Ja zawsze wychodzę z założenia, że gram dla siebie nigdy nie surram tylko płacze potem, że wyjść nie mogę ale w każdej grze nawet tej, której nie mogę wygrać to się czegoś uczę :p

Opublikowano

Eee no nie wiem dawać z siebie ile się może? Zawsze trzeba grać do końca , wiele razy mi się zdarzały gry teoretycznie przegrane ale udawało się mojemu teamowi jakoś wrócić do gry .. I ja siedzę w d5 , gram vs wysokie platyny i diaxy i jak tu się udaje wracać do gry , to czemu w brązie miało by być inaczej? Zwłaszcza ze w brązie gracze popełniają o wiele więcej błędów i większość nie używa mózgu bez urazy .

Opublikowano

Grasz dla siebie i swojej przyjemności. Gra się zawsze do końca, nie bądź jak ludzie w high elo, co robią w dużej części gier prawie open mida. Zawsze można wygrać - może któryś z sojuszników nagle dostanie odpowiedni skład itemów, ogarnie się i carrnie Ci gierkę? Nigdy nie wiesz czy tak będzie, chociaż to rzadkie, to warto na to liczyć. Jeżeli przegrywasz tak w większości gier to znaczy to, że sam nie posiadasz odpowiednich umiejętności, aby wygrać ze swoim składem.

Opublikowano

Słuchaj. Ja jestem blisko tej drewnianej dywizji Gold 5 i nie wyobrażam sobie gier bez trolli czy afkerów. W ostatniej gierce ja, top i leona coś pogrywaliśmy, Shaco niby tam kille zdobywał, potem zaczął solo na 5, potem przepraszał i znów to samo. Akali sobie stała od pierwszej minuty na midzie na afku, dawała Veigarowi free kille, potem on nas miażdżył. Zrobiła jakieś tripple kille ale to nic w porównaniu z jej pisaniem o złym internecie, a potem idzie afka na linię, ginie, wraca i to samo. Graj dla siebie, wiem, że to brzmi banalnie ale co zrobić? 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

zwyzywaj ich, napisz że tracą twój/i swój czas.

ps. pamiętaj, że ilość killi nic nie znaczy, bo może być mała różnica golda.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Pamietaj, jesli nexus jeszcze ma wieze to zawsze mozna probowac. Rzeczywiscie czesto sie rowniez poddaje, bo wiem, ze nie ma szans, ale jak ja widze takie comebacki w roznych gierkach od otwartego nexusa  w 10 minucie po win w 50 to jednak staram sie probowac grac jak najdluzej :D A takie poddawanie sie to i tak ci nic nie da, jesli reszta bedzie probowac, tylko sobie pomniejszysz szanse i dostaniesz ew. reporta.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Ale jak widzisz, że w twoim teamie są bardzo kiepscy gracze ;/. Gościu robi robi Akali 3:15 na Malphite to nie wiem czy byś wierzył w taki team. Oczywiście gdy sytuacja jest inna i widać współprace, team nie feeduje za bardzo to widze szanse na wygraną.

xxxx  razy widziałem jak akali 3/15 po 2 tf miała 10/15 i zaczynała wszystkich kosić, zrób tak jak kolega pisze wyżej graj normalnie a może ugrasz 

Opublikowano

Z doświadczenia i wczorajszego meczu: 

Poszedłem Teemo na ADC, supportem była Leona.. Mieliśmy w enemy Ashe i Lee czyli trochę taki izi line. 

Początek zaczęliśmy ugrywać, w mid game dostaliśmy ostry wpierdol i chcieliśmy surrender, lecz pod koniec gdy wszyscy już mieli full builda to drużyna przeciwna zaczęła dostawać wpierdol. 

Inna sytuacja jak drużyna przeciwna rozjebała wam wszystkie wieże w linii, mają barona i górskiego smoka. Wtedy macie przejebane B| 

Opublikowano

Ale są  przypadki w których są same zera w twoim teamie i no nie da się im nic powiedzieć. Piszesz i mają cb głęboko gdzieś i feedują.  Zastanawia mnie, jak ci gracze mogą mieć silvera skoro grają gorzej niż początkujący gracz. Jak ja mam się rozwijać skoro stoje w miejscu przez takich graczy?. Sezon się kończy i nie widzę siebie w goldzie, bo mam s5 i 0lp. Żadnej radości nie ma. Zrobie te dobre staty na midzie, ale co mi to da?. Wiem, że stoje w miejscu bo dostaje wciąż graczy na takim samym poziomie. Pisanie, że można ugrać grę samemu to chyba żarty jakieś. Wielokrotnie oglądałem streamy i diamenty przegrywały po kilka gierek w brązie/silverze.

sygnatura.png

POMOGŁEM DAJ +

Opublikowano

Ale są  przypadki w których są same zera w twoim teamie i no nie da się im nic powiedzieć. Piszesz i mają cb głęboko gdzieś i feedują.  Zastanawia mnie, jak ci gracze mogą mieć silvera skoro grają gorzej niż początkujący gracz. Jak ja mam się rozwijać skoro stoje w miejscu przez takich graczy?. Sezon się kończy i nie widzę siebie w goldzie, bo mam s5 i 0lp. Żadnej radości nie ma. Zrobie te dobre staty na midzie, ale co mi to da?. Wiem, że stoje w miejscu bo dostaje wciąż graczy na takim samym poziomie. Pisanie, że można ugrać grę samemu to chyba żarty jakieś. Wielokrotnie oglądałem streamy i diamenty przegrywały po kilka gierek w brązie/silverze.

ziomek przestań sam jak zaczynalem gre w lige to pisalem tickety do supportu ze spadam z brazu 3 do 2 chyba wtedy :D a dzisiaj z tego mam beke i siedze w d5 xDD.w Brazie silverze goldzie samemu sie gierki wygrywa 

Opublikowano

Ok to zapraszam. Ja oddam midderowi 15 fragów do 12minuty i ugraj.  

Serio to jest nudne naucz sie grac i bedziesz robil po 30-40 killli na tym brazie, btw zanim oddasz temu midowi 15 killi ja czy ktos inny kto potrafi grac zrobi w tym czasie 6-10 killi + dodaj sobie te 100 cos farmy xD a typowi co oddasz te 15 killi bedzie mial z 20-30 farmy xD 

Opublikowano

Jprdl Wbicie wyzszej dywizji nie zalezy od tego jak tak naprawde grasz tylko od tego jak ciezko grac by wygrac i jak wspolpracujesz z teamem, myslisz ze w wiekszych dywizjach tak nie ma? zawsze jest w kazdym meczu jak nie troll to boost, pewnie i w diax 1/2 sie zdarzają. A sie nigdy nie poddaje bo zawsze jest szansa na wygraną sam sie juz przekonałem. I nie ma co na team narzekać bo oni tak samo narzekają na ciebie np. Jesli grasz jungle a top feeduje to ci powie ze 0 gankow, moze miec racje moze tez nie miec. Rownie dobrze bot moze feedowac bo jak ci kur wa w 5 na bota pod wieza 0 ss wbijaja co 3min i nadal ich pewnie kazdy by wyzywal bo "feedujo" a team nic nie robi. Na staty sie nie patrzy tylko sie gra. W lolu takie teamy to norma i juz tradycja wiec nie ma po co kolejnych takich tematow zakladac.... A jak nie chcesz grac to wyjdz z gry i nie przeszkadzaj im, pewnie bez feedowania by mogli ugrac 4v5

Pozatym rozwijac sie nadal mozesz nawet na bronzach, customa mozesz se pyknac dla farmy albo nawet jak nie bedzie ci tak na wygranej bardzo zalezalo tylko na lepszym graniu to naprzyklad w meczu se ustal, tylko farmie jak najwieksza farma, lub czesty roam duzo killi push itp. nwm na jakiej lini tam grac. Po za tym taka prawda ze teraz w twojej lidze tobie solo ciezko bedzie ugrac taka prawda lecz taka wyzsza liga bedzie solo ugrywala na twoim poziomie gierki, jak zaczniesz juz ugrywac to zobaczysz postepy i dywizje sie wbija, jesli dobrze grasz do powinienes co sezon o dywizje wyzej byc lub czasami o 2 skoczyc ja tak mialem jak zaczynalem przynajmniej, nwm jak w bronzie jest bo nie bylem na poczatku gry tylko kiedy golda mialem to w next sezonie brąz 5 i w tydzien do golda dobilem... Graj Graj Graj i Graj najlepiej z głową bo znam graczy którzy dobrze grają ale mózgu nie używają.  I jak juz tak pisalem tez o farmie to nie kazdy dobrze farmi nie kazdy umie wiec farma skilla nie pokazuje, lecz duzo daje.

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak przesądzona sytuacja. Nie poddawaj się, bo zawsze może się zdarzyć tak, że któryś z przeciwników dostanie dc'ka i już jest duża szansa na comeback :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...