-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
Rolsi
Rolsi
Witam. Posiadam laptopa HP 250 g4, który ma dwie karty graficzne: zintegrowaną Intel HD Graphics 520 oraz dedykowaną AMD Radeon R5 M330. Jak wiadomo karty te powinny się automatycznie przełączać zależnie od wymagań graficznych uruchamianych aplikacji. Jednak tu pojawia się problem. A mianowicie przy odpalaniu starszych gier nie przełącza na kartę Radeona, co uniemożliwia uruchomienie gry. Problem pojawia się w grach typu Metin2, FIFA11 oraz starsze tytuły FIFA. Jestem pewien, że karta AMD Radeon działa, ponieważ w grach np. League of Legends w monitorowaniu grafiki pokazuje jej użycie. Całymi dniami przeszukiwałem fora w celu znalezienia rozwiązania mojego problemu, ale bezskutecznie. Próbowałem już uruchamiania gier w trybie zgodności, uruchamiania jako administrator , instalowania różnych wersji sterowników w róznych kolejnościach do obu kart, zmieniania opcji zasilania w AMD Catalyst Control Center a także przywracania systemu do ustawień początkowych,ale bezskutecznie. Dodam ze posiadam najnowszą wersję Windowsa 10 64bit, najnowszą wersję DirectX, najnowsze sterowniki do obu kart graficznych, aktualizowane sterowniki do wszystkich urządzeń w laptopie (m.in. BIOSu oraz chipsetu) ze strony producenta czyli HP. W załącznikach dodaję screeny z menedzera urządzeń, programu dxdiag oraz AMD Catalyst Control Center.
Proszę o waszą pomoc.
Z góry dziękuję.
edit:
Przepraszam dodałem 1 zły screen.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.