Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skrypt/Ram serwera

LarbeX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

bez zbędnego pisania zacznę od razu:

Szukam skryptu który pozwala mieć opa tylko jednemu gracza na serwerze, pewnie będzie pytanie po co? Nie wiem dokładnie jak, jednak serwer konkurencyjny cały czas grifujemy mi serwer, więc jeżeli mógłbym prosić - Chcę aby ktoś mi taki skrypt napisał lub podał do niego linka, chodzimy mi dokładnie o to żeby zabierał ten skrypt OP jak i również " * " w permisjach.

Druga sprawa - Mam serwer na EnderChescie, zakupione mam 7.2 gb ramu - gdy wpisuje /lag pisze ze maksymalna pamiec to 7.2gb jednak pisze: Alokowana pamięc: 2.5gb, a przy linijce " wolna pamięć " pisze ze jest wolne 1.4gb.

No bez przesady, przy 2 graczach online którzy siedzą na spawnie jest z 7.5gb wolnego tylko 1.4gb? Gdy mialem 2.5gb to serwer normalnie byl bez lagow i pisalo ze mam wolnej pamieci 1.5gb ( Mialem wiecej pluginow i skryptow )

Więc tak, moje pytanie jest takie - Czy możliwe że serwer nie wykorzystuje całej mocy ramu? Jeśli tak, to jak to zmienić? Dodam również ze serwer ma tylko 23 pluginy i 5 skryptów. - Raczej nie jest to jakoś wybitnie dużo.

Opublikowano

on join:    if player name is "twojnick":        stop    else:        execute console command "deop %player%"        stop
on join:    if player name has permission "*":        if player name is "twojnick":            stop        else:            execute console command "pex user %player% permission remove *"            execute console command "pex user %player% group set Gracz"            stop        else:            stop

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

Nie testowane

Core i3 2120 | 4 GB RAM DDR3 1333 | Gigabyte GTX 460 SOC | WD Blue 640 GB | ASUS P8H61-M LE Rev 3.0 | be quiet! System Power 8 600 W | obudowa iBox (bodajże)

Opublikowano

Polecam ci sprawdzić wszystkie pliki łącznie z essentials , permissions itp może sobie dali na paru nickach * w permisji albo dodali do rangi gracz czy co tam masz :) , sprawdź i zobacz czy nic tam podejżanego nie ma :)

TS.zKwadratem.PL

zKwadratem.pl

Opublikowano

Sprawdzałem wszystko - nic tam nie ma.

CommandBlocki odpadaja rowniez, permisje all graczy sa czyste bo sprawdzalem, rang rowniez.

@Remox:

Mógłbyś mi to wyśrodkować?

Opublikowano

on join:

if player name is "twojnick":

stop

else:

execute console command "deop %player%"

stop

on join:

if player name has permission "*":

if player name is "twojnick":

stop

else:

execute console command "pex user %player% permission remove *"

execute console command "pex user %player% group set Gracz"

stop

else:

stop

Edycja/pisanie przez tapatalk kuleje

Core i3 2120 | 4 GB RAM DDR3 1333 | Gigabyte GTX 460 SOC | WD Blue 640 GB | ASUS P8H61-M LE Rev 3.0 | be quiet! System Power 8 600 W | obudowa iBox (bodajże)

Opublikowano

Alokowana pamiec - to pamiec ktora jest w uzyciu

Może Enderchest zmienia ci ram w zaleznosci od wymagań serwera i zwiększa gdy jest duże obciążenie.

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...