Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z hackshieldem na koreańcu

Kwasiarz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za każdym razem, gdy próbuję odpalić elsa koreańskiego, to wyskakuje mi taki oto błąd:

exQ2rGVkPmHyEJsPCNZPzwmQ4meUnmeZ-oWJTENx

Miał ktoś może styczność z czymś takim? (tak, nie, nie mam wirusów żadnych :x)

Sam próbowałem szukać rozwiązania, ale wyskakiwały mi same wyniki z black desert :v

Wydaje mi się też, że reinstall w tym wypadku nie pomoże (ostatnio zmarnowałem łącznie 19 godzin na ściąganie gry, naprawdę nie chcę przez to drugi raz przechodzić), próbowałem także usuwać całego hs'a, żeby mógł się ściągnąć, jednak bez skutku.

1280314365-U1.png

Opublikowano

Wiec teraz mam dla Ciebie troszkę smutna wiadomość :/

Wszyscy (Amerykanie, Europa etc Ci co nie sa z KR) maja bana i nie ma szans go ominąć.

Jest to wielka strata, ale nic nie możemy na to poradzić.

tumblr_ok78drcWS41vehwx3o1_500.gif

Opublikowano

Na forum amerykańskiego elsa z kolei dostałem info, że żadnego bloka dla nas nie ma, po prostu się coś skopalo w tym cholernym hs'ie i tyle...

Raczej żadna zmiana ip tutaj nie pomoże.

1280314365-U1.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Skoro nikt do tej pory nic nie wykminił, to wydaje mi się, że jedynie można na fixa od koreańców czekać, chociaż raczej nie ma zbytnio na co liczyć, skoro od końca sierpnia nic z tym nie zrobili. Chyba, że znasz kogoś, kto zna koreański i ta osoba mogłaby napisać na ich forum, że jest taki problem z hs'em. I wydaje mi się, że to jednak jest region lock, tylko, że nie dla wszystkich państw, w końcu, przynajmniej z tego co wiem, jedynie ludzi spoza Korei dotknął ten problem, i też ten blok raczej nie jest na podstawie ip, a jakichś tam regionalnych ustawień w systemie, nie mam pojęcia, nie próbowałem się bawić w ich zmianę, ale jednak to wydaje mi się najbardziej prawdopodobne.

1280314365-U1.png

Opublikowano

Serio? Trochę za późno, już zdążyłem 'zdradzić' elsa z inną grą i szczerze mówiąc nie wydaje mi się, bym do elsa wrócił patrząc na to, że ta gra i tak powoli upada,,,

Co do samego błędu, znalazłem na forum hamburgerowego elsa jakiś fix, więc gdyby ktoś miał dalej z tym problem, to może go przetestować, ja dostępu do gry obecnie nie mam i raczej mieć nie będę, więc nie wiem, czy zadziała. Link:

https://elswordforum.koggames.com/showthread.php?272868-Elsword-KR-Xigncode-Error-Fix-*German-Words*

1280314365-U1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...