Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki internet stacjonarny wybrać?

poprostumateo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Stoję przed wyborem łącza do mojego mieszkania. Mieszkam w niewielkiej miejscowości. Dostepne mam tutaj z tego co sie orientuje Orange, Netie, od niedawna Vectra i lokalnego uslugodawce. Oto link do lokalizacji:

https://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=pl&geocode=&q=Luba%C5%84,+Polska&aq=0&oq=Luba%C5%84&sll=37.0625,-95.677068&sspn=40.59616,86.572266&vpsrc=0&ie=UTF8&hq=&hnear=Luba%C5%84,+luba%C5%84ski,+Wojew%C3%B3dztwo+dolno%C5%9Bl%C4%85skie,+Polska&ll=51.120118,15.289364&spn=0.063034,0.169086&t=m&z=13

8 lat temu studiując w wiekszym miescie mialem Vectre i bardzo sobie chwalilem, nie wiem jak jest teraz. Ostatnimi czasy korzystalem z Netii. Mialem nieustanne problemy do poki nie zmienili mi modemu. Z orange nigdy nie mialem doczynienia. Jest jeszcze lokalny uslugodawca, ale nie wiem czy na takim laczu bedzie bezproblemowo. Chcialbym zeby lacze bylo bezproblemowe i mozna bylo na nim normalnie grać bez lagów i czestych awarii sieci. Czy ktoś moze obiektywnie sie wypowiedziec w tym temacie? Bo na internecie artykulow jest wiele, ale najlepszy internet to chyba ten, ktory sponsoruje dany artykul :-)

Pozdrawiam i licze na pomoc.

Opublikowano

Orange to skupisko niekompetencji, z Netią mam czasami problemy, chociaż od chyba ponad miesiąca nic się nie dzieje złego z internetem. Myślę, że Vectra byłaby najlepszym wyborem.

Opublikowano

netia syf brud i malaria, vectra jest ok, a orange sam mam i zadnych problemow jakos nie ma, nie w********a, nei laguje, wszystko jak ma byc, wiec nie wiem, chyba ja taki szczesciarz jestem  :v

Opublikowano

Powiem tak, mialem vectre 150 mbs, a ping w csie 60ms (wczesniej na 10mbs orange ping wynosil 64 xD). Ogolnie to nie jest zle z vectra, ale problemy zaczynaja sie, gdy ty masz jakis problem z internetem. Skontaktowac sie z nimi telefonicznie, to jakis dramat... Musisz isc do salonu tylko po to, by oswiadczyc im, ze np net ci czesto sie rozlacza i zadne restartowanie nie pomaga. Oni cos tam u siebie robia i wtedy wszystko dziala. Telefonicznie zajeloby to jakies 10 min, a tutaj ponad dzien (jesli masz czas na podjechanie do salonu).
Mialem Orange 10 mbs. Bylem bardzo zadowolony. Wiadomo, ze nie zawsze wszystko dziala tak jak trzeba, ale jak cos nie dzialalo, to wystarczylo zadzwonic i od razu pomagali.

Opublikowano

Dodam jeszcze, że ten lokalny usługodawca posiada światłowody i najszybszy internet w mieście. Deklaruje, że internet jest idealny do gier, ale wiadomo że swoje każdy zachwala. Chyba wypada popytać się osób, które posiadają ten internet bo w ciemno brać strach... Jeżeli chodzi o vectre to salon mam obok mieszkania, gorzej z Netią, ktora nie ma siedziby w moim miescie i kazda awarię musiałem zgłaszać na infolinię, a to był koszmar...

Opublikowano

Wybierz hiper super mega internet z Netii, naprawdę bardzo polecam.

PLUSY:

-W złą pogodę np deszcz, lekki wiatr, duże zachmurzenie internet pada na kilka godzin lub muli jak muł

-Super kontakt z supportem netii mimo, że czekasz godzinę to muzyka która leci podczas czekania jest naprawdę mega, takie basy

-Umowy nie są spełniane do końca, a na ich ruter czeka się kilka lat, aż w końcu musisz sam zainwestować w to coś

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...