Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nadchodzące ciekawe gry mmorpg

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukam ostatnio jakiejś ciekawej gry mmorpg f2p, ale absolutnie nic nie ma (chyba, że o czymś nie wiem). Czy ktoś orientuje się, co ciekawego nadchodzi w najbliższych miesiącach? 

Mógłbym po prostu kupić abonament do FFXIV i mieć spokój, ale w tygodniu nie mam czasu na dłuższe sesje w jakąkolwiek grę, więc abonament będzie niepotrzebnie uciekał. Mógłbym też grać w Vindictusa, ale czekam na jakieś ciekawsze aktualizacje. 

Nie podawać takich crapów jak Black Desert czy Aion. Jak ktoś zna coś fajnego ale mniej znanego, to chętnie bym poznał tytuł (możliwe, że nie było tej gry na listach).

P.S

Ten temat podchodzi pod temat zbiorczy, aczkolwiek szukam czegoś w grach nadchodzących, nie aktualnych. 

Opublikowano

Mu Legend ma za niedługo wyjść, ale czy to jest dobra gra? Tego nie wiem, jeśli chodzi o mnie nazwałbym tą grę zwykłym crapem ale może wyjdzie coś z tego. A tak to żadna fajna premiera nie odbędzie się do 2017 roku, musimy poczekać do G-Star i może Koreańczycy zapowiedzą coś ciekawego. W 2017 możliwe że coś się ruszy z Lineage Eternal, Lost Ark czy MapleStory 2. Warto też wspomnieć o aktualizacji 3.0 do ArcheAge, która powinna pojawić się u nas w grudniu, 2 nowe rasy, nowe tereny i wiele wiele więcej więc polecam. 

没我爱

Opublikowano

Można się zainteresować Revelation Online lub Dark and Light (ma być B2P) ale o tym drugim nie wiemy zbyt dużo chociaż z tego co wiemy zapowiada się bardzo dobrze.

Opublikowano

Czyli tak jak myślałem, absolutnie nic do 2017. Mu Legend na screenach wygląda słabo, a jak gra w 2016 ma brzydką grafikę, to nic dobrego z tego nie wyjdzie. 

ArcheAge jakoś mi widać umknęło, bo nie wygląda źle, ale ocena 3.6/10 chyba mówi wszystko. 

Opublikowano

Jeżeli mam być szczery to wszystkie aktualne gry są po prostu gówniane... jeżeli gra ma potencjał to twórcy wpieprzają P2W i niszczą wszystko. Jedynie Dark and Light brzmi aktualnie ciekawie ale kto wie... mało póki co o nim wiemy. Ja sam poza WoWem nic ciekawego nie znalazłem... i to od ponad 7 lat.

PS. Sprawdź Wildstar, gra jest podobno całkiem dobra no i Online się poprawił po przejściu na F2P. Masz system housingu, brak P2W, ciekawy system walki i z tego co słyszałem dość wymagające raidy.

Opublikowano

Muszę sobie ogarnąć jakieś filmiki z Wildstara, i ile gra w to graczy. Jak już kilka razy wspominałem FFXIV uważam za arcydzieło, i dlatego dla mnie teraz wszystkie f2p mmorpg to crapy. Jeśli chodzi o b2p to bym się skusił na Guild Wars 2, aczkolwiek szukam czegoś co jest darmowe.

Opublikowano

W GW 2 grałem i byłem nim strasznie podjarany gdy wychodził, zapowiadany był innowacyjny tryb levelowania, który nie będzie skazany na questy jak w każdym innym MMORPG a okazało się, że dostaliśmy takie same questy tylko w formie serduszek na mapie... i to tylko parę serduszek na cała mape, bieda. Świat jest całkiem ładny itp. ale na dłuższą metę ta gra nie przytrzymywała. Ludzie z ANet chwalili się brakiem tzw. świętej trójcy (tank, heal, dps), każdy się z tego cieszył... i ja również ale tylko do czasu robienia dungów, które w taki sposób stały się głównie biciem. Słabo to wyszło. Umiejętności jest bardzo mało, no ale takie było założenie. Ogólnie GW2 ma swoje plusy ale w głównej mierze raczej mnie nie potrafił przyciągnąć, nie było tam praktycznie nic ciekawego więc sobie ten tytuł odpuściłem. Warto wspomnieć, że GW2 to jedna z niewielu gier MMO, które ma całkiem mocno rozbudowane Lore a to jest dla mnie wielki +.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...