Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Więcej ramu mniej FPS

lid3r8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siema , mam problem mianowicie miałem tak 70fps minimum na 2 gb ramu dochodziły nawet do 130 + ale ze bardzo system mi zabierał te ramy to postanowiłem kupić nowe 8gb zeby starczyło na wszystko jak to sie mówi xD 

No i problem sie zaczyna ramy które kupiłem to "HYPERX 8 gb DDR3 1600 cl10 240"

Zadziałały, wszystko działa lepiej ale mam jeden problem, wchodzę na CS:GO odpalam MM'a no i szlak mnie trafił jak zobaczyłem ze mam od 30-40 FPS do max 60-70, zmieniałem ustawienia graficzne wyłączałem wszystko co jest mozliwe fps'y te same wiec dla ciekawości odpaliłem gre wszystko na full co sie tylko dało , no i znowu sie zdziwiłem bo fps te same , użyłem komendy fps_max 300 wyczytałem ze pomogło , mi nie , zrobiłem wszystko to co na blogu w poradniku tez nic FPS ciągle te same co mogę zrobić zeby chociaż urosły do 130 ?? na tych 8 gb ram 

P.S dodam jeszcze ze te ramy które miałem wcześniej w kompie 2gb to maja 7/8 lat xD jak nie wiecej i nawet nie wiem jak sie nazywaj.

Procesor AMD athlon II x2 240 Procesor 2.80GHz

System 64 bit win 7 

Karta grafiki nvidia geforce GT 740 

Jakieś rady ??

Opublikowano

ASROCK N68-GS4FX 

Podczas gdy gra jest włączona sprawdź w menadżerze zadań czy wykorzystywanie pamieci fizycznej na dole nie przekracza w procentach np 60-80%. Ponadto jeżeli wcześniej bawiłeś się podkręcaniem RAM w biosie to radze go zresetować do ustawień fabrycznych. Jest jeszcze opcja przełożenia kości z jednego slotu do drugiego lub wsadzenia tylko jednej pamieć ram do jednego slotu.

76561198102300375.pngAddFriend.png

Opublikowano

Pamięć ram mam tylko jedną kość tą starą wyciągnąłem bo sie gryzły, ramy były dopasowane w punkcie komputerowym i nie wiem czy robili cos z biosem , jak sie przywraca go do ustawień fabrycznych ?? 

Opublikowano

Tak na marginesie csgo jest grą zrobioną pod procesor niż pod kartę graficzną ale ona też jest ważna. Tutaj akurat g****o ci da dodanie ramu. Gdyby to było gta 5 lub inna gra która potrzebuje dużo ramu to ok ale cs bierze mało ramu.

Opublikowano

nie chodziło mi o to zeby zwiększyc fps przez kupno ramu , bardziej mi chodzi o to ze po kupnie i włożeniu ramu te fps spadły :/ 

Opublikowano

mam jedną kość 8gb wcześniej też miałem jedną 2gb temperatury takie jak zawsze 31 -35 sterowniki zaktualizowane bios tez 

Opublikowano

Masz jedną kość 8gb ?? a przedtem ile miałeś ? moim zdaniem jest to spowodowane jedną kością 8GB

Co Ty gadasz typie sam mam jedną kość 8GB i cs śmiga jak militar w v2, nie wprowadzaj chłopa w błąd

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...