Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

warto?

Azet666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema warto kupić taki komputer, cena 750zł. (sama skrzyń)

ram hyperX savage 8gb
procesor AMD A8-7600 3.1 quad
zintegrowana grafika radeon r7(1gb)
płyta główna msi z podstawką fm2+
dysk 500gb

Opublikowano

Ogólnie:

• Podstawka AMD= trudności z późniejszym upgrade`em. "podstawka FM2+" dużo nie mówi. Sama płyta może nie być najlepszej jakości.
  • Integra r7, nie za bardzo

Jeżeli to co podałeś wchodzi w cene (bez zasilacza), to dla mnie nie warto. Nie podałeś nawet jaka to buda, im lepsza, tym lepsze temperatury (przepływ powietrza). Do tej ceny 750zł tak byś musiał dokupić zasilacz, czyli minimum kolejne 100-150zł więcej.

Lepiej znaleźć coś innego, albo w ogóle złożyć coś samemu z używanych części.

Opublikowano

Ogólnie:

• Podstawka AMD= trudności z późniejszym upgrade`em. "podstawka FM2+" dużo nie mówi. Sama płyta może nie być najlepszej jakości.

Jeżeli to co podałeś wchodzi w cene (bez zasilacza), to dla mnie nie warto. Nie podałeś nawet jaka to buda, im lepsza, tym lepsze temperatury (przepływ powietrza). Do tej ceny 750zł tak byś musiał dokupić zasilacz, czyli minimum kolejne 100-150zł więcej.

Sprzedawca nie dał więcej informacji, wiem tyle, że komputer jest gotowy do użytku.

Opublikowano

Ogólnie:

Sprzedawca nie dał więcej informacji, wiem tyle, że komputer jest gotowy do użytku.

Bez dokładnych informacji o dosłownie wszystkim, nawet nie warto próbować.

Zasilacz to może być jakieś gówno, które w każdej chwili może ci wywalić cały PC. I zostaniesz z niczym.  A jeżeli nie chce ci podać jego nazwy (modelu), to coś musi w tym być. A obudowa to tak jak mówiłem, lepszy przepływ powietrza=lepsze temperatury=lepsza wydajność (oczywiście bez przesady).

Moje zdanie znasz- Ja bym nie brał. Lepiej sobie dorobić i kupić coś lepszego lub złożyć nowy z używanych części.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...