Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Niebanowani Adc

swayzeex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Caitlyn, Jinx, Jhin, Vayne oraz Draven.

Wydaję mi się, że rzadko są banowane postacie adc. Osobiście mainuje Supporta i z powyższymi postaciami gra mi się dobrze. Jednak Jhin ma średnią ucieczkę więc tutaj jest jeden minus.

Popróbuj postacie, a może sobie coś wybierzesz. :3 

Opublikowano

Aktualnie Jinx i Jhin to najlepsze adc. Ogromny dmg, łatwa kontrola bota, genialne ulti. Jinx z dobrym supportem to 100% wygrywanie linii, ofc jeżeli nie dostają ganków 24/7 bo pushują xD

Na twoim miejscu skupiłbym się na jinx ponieważ jest łatwiejsza a co za tym idzie, łatwiej kernąć gierke 

Opublikowano

Jhin jest najlepszą postacią w tej grze według mnie, ubóstwiam polecam każdemu. Dmg ogromne.

Caitlyn też jest całkiem okej, ten zasieg dziala czasem cuda.

Kończ waść, wstydu oszczędź

Opublikowano

Ogólnie adc nie są często banowane, więc można wymienić właściwie wszystkie postacie na tą pozycje. Teraz dobrze gra się Caitlynką oraz Lucianem. Dwa mocne picki wpasowujące się w metę, posiadają jakiś escape i duży zasięg. 

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

a twitch? :D

Widziałem go na jakichś LCS'ach parę tyg. temu. Na moim elo (plat/diax) niespotykana postać - głównie Cait, Jinx, Lucian, Jhin, a od czasu jakaś Vayne, bądź Ez.

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

Widziałem go na jakichś LCS'ach parę tyg. temu. Na moim elo (plat/diax) niespotykana postać - głównie Cait, Jinx, Lucian, Jhin, a od czasu jakaś Vayne, bądź Ez.

ale można śmiało nim grać?

Opublikowano

Jeżeli Twitch zgarnie kille złożysz go dobrze jest wtedy naprawdę irytującą postacią i jak dobrze rozegrasz ciężko jest go powstrzymać. Jinx aktualnie wg. mnie jest Hyper carry, late game jest potężny, ale wiadomo wszystko trzeba dobrze rozegrać :D

Opublikowano

Grać przyjacielu możesz zawsze :) Pytanie brzmi, czy chcesz częściej gierki wygrywać. Na chwilę obecną uważam, że są lepsze picki (wymienione wyżej) na soloq.

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

Grać przyjacielu możesz zawsze :) Pytanie brzmi, czy chcesz częściej gierki wygrywać. Na chwilę obecną uważam, że są lepsze picki (wymienione wyżej) na soloq.

gram corkim na rankedach nie jest najgorzej :D

​większość zależy od zgrania i umiejętności :D

Opublikowano

gram corkim na rankedach nie jest najgorzej :D

​większość zależy od zgrania i umiejętności :D

Oczywiście, że wszystko zależy od zgrania i umiejętności, gdyby tak nie było, to nie spotkałbyś niektórych OTP w high elo, a są.

Widzę, że wolisz grać czymś, co Ci pasuje - to graj, ale jak spotkasz OTP adc z mety, a Ty będziesz grał tym Corkim, taka sama sytuacja z supportami i synergią, to szansa na wygraną spada. :)

Ja polecam grać tym, czym lubisz. Nie znudzi Ci się wtedy ta postać i będziesz nią osiągać coraz to lepsze wyniki. Ja od siebie polecam Tristanę - to postać stworzona dla mnie, dużo escape mechanismów, pomijanie animacji z R+Flash, burst, dashe, ogromny AS, szybki push. :)

Opublikowano

Zapomniana broken postać. Kwestia tego, czy podpasuje Ci jego mechanika, która nie jest w pełni typowa dla przeciętnego marksmana. Nafeedowany w early gamie jest niemożliwy do zabicia w późniejszej fazie gry, łatwy roaming, bardzo duży zasięg z włączonym ultimate, ogólnie ma bardzo duże możliwości. Wygrać early game jako Twitch też nie jest wielkim wyzwaniem. Również polecam tą postać :)

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...