Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hosting z VPS FreeBSD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poszukuje hostingu do 50 zł z VPS opartych na systemie FreeBSD. Czy znacie jakieś stosowne rozwiązania i polecacie dany hosting?

Lecą polubienia za pomoc.

Opublikowano

Firma OVH oferuje system FreeBSD na maszynach dedykowanych. Zależy mi na VPS, który będzie stabilny.

Minthost z tego co mi wiadomo ma okropne centrum pomocy, a przy bezradności techników maszyna sama się nie naprawi.

Czekam na dalsze propozycje. Polubienia rozdane.

Opublikowano

Linehost, ciekawa oferta lecz muszę poszukać stosownych wypowiedzi na ich temat.

Liczę na dalsze propozycje.

Polubienie rozdane.

Moja opinia na ich temat jest bardzo dobra , support dobry. Administracja pomaga klientowi nie jak mintshost który wręcz utrudnia 

Opublikowano

Exone, dobra oferta lecz ten kalkulator przeraża. Ceny za pamięć RAM z kosmosu, gdzie konkurencja daje 2-3 krotność tego.

Czekam na dalsze propozycje.

Like rozdane.

Opublikowano

Exone, dobra oferta lecz ten kalkulator przeraża. Ceny za pamięć RAM z kosmosu, gdzie konkurencja daje 2-3 krotność tego.

Czekam na dalsze propozycje.

Like rozdane.

To zależy co chcesz zrobić na tym vps-ie. Do prac początkowych przy stawianiu serwera metin2 i później do sprawdzania aktualizacji. To rozwiązanie za 29zł jest najlepsze :).

Edit mam jeszcze to :

http://ultimahost.pl/vps/freebsd

Opublikowano

Hhahahaha mintshost? To są chyba żarty. Nie polecam tego. Lepiej kożystać z ovh lub linehost.pl kvm

Nigdy nie miałem problemu.

Ziomek korzysta z lvlup.pro i spoko się hosting wydaje :>

Opublikowano

Hhahahaha mintshost? To są chyba żarty. Nie polecam tego. Lepiej kożystać z ovh lub linehost.pl kvm

Wiele razy zostałem "Wydymany" przez mints'a 1 domene za zmianie panelu mi zarąbali dotego vps sam z siebie padał nawet po reinstallacji. 

http://www.webhostingtalk.pl/opinie/firma/288-mintshost-pl/

Opublikowano

Blazingfast zostawiam pod wielkim znakiem zapytania. Co do lvlup.pro sprawdziłem ich oferte i przyznaje, nie jest zła.

Polubienia rozdane.

Opublikowano

Wiele razy zostałem "Wydymany" przez mints'a 1 domene za zmianie panelu mi zarąbali dotego vps sam z siebie padał nawet po reinstallacji.

Pierwsze słyszę.. raz mi się zdarzyło że kupiłem vps na pół roku a ustawili jego czas na miesiąc, napisałem do supportu i bez problemu to zmienili ;) jako takich zastrzeżeń nie mam do nich ;)
Opublikowano

Hm tak to jest z korzystania VPSa bez większej wiedzy technicznej, nie żebym obrażał ale wyjaśnienie daję niżej co każdego zdziwi.

A teraz tak, mimo że wiele hejtów leci na hosting minsthost, ja tu nie piszę z tego względu żeby bronić minta bądź cokolwiek tego typu, ja tu piszę dla tych którzy nie wiedzą jak podejść pod serwer i optymalizacje który każdy VPS powinien mieć a jeśli nie ma to uptime nigdy nie dotrze bez wyłączenia VPSa do maxymalnie 60 dni. 

Testuję sobie VPSy z minta, które oczywiście każdy tu hejtuje no i powiem Wam tak, że jeśli ktoś nie potrafi ogarnąć VPSa, porobić firewalla itd to niech na starcie szuka sobie VPSa z 2gb ram bo każdy kupuje po tanioszce 1gb bądź 1,5gb ram a potem dziwi się że np. wolno chodzi jeśli zaniedbuje system i "wiszą" procesy w tle, no bez jaj przecież każdego VPSa można zajechać tym. 

W mincie nie mają tego czego inne hostujące firmy VPS mają, czyli właśnie zabijanie procesów które "wiszą" w tle i nie tylko to bo jeszcze "odświeżanie" pamięci swap itd i to w mincie należy samemu zrobić a inne firmy hostujące zrobili sobie ładny i fajny skrypcik do owych zadań i nieco innych, nie będę się chwalił tu ;)

Mam VPSa z minta (ten najtańszy, linux) od hm czy ja wiem zapewne od pół roku tak jakoś no i rozgryzienie problemu na mincie trwało troszkę dłużej niż uptime VPSa ponieważ wiadome reeboty musiałem robić :D oraz wiadome mam życie realne także no nie w każdy dzień siedziałem nad tym heh

A wspomnę że mint daje HyperVM jesli ktoś ma linuxa i tu właśnie dobry pomysł z nim bo tam w HyperVM w mig można reebota "na twardo" zrobić czyli wymuszonego ;)

No to tu screen z uptime VPSa z minta: https://scr.hu/GayOBr

A jeśli chodzi o polecanie VPSów z systemem FreeBSD:

-> ovh ale jeśli chodzi o VPSa to jak ktoś chce mieć tam freebsd wystarczy że odezwie się do pomocy w ovh w panelu no i oni uruchomią czystego vpsa po czym dalsze info będzie od ovh no ale jak ja tam robiłem to dostałem nieco inny panel by wgrać iso systemu ale czyste iso i instalacja freebsd od podstaw.

-> arubacloud pod linkiem: https://www.arubacloud.pl/vps/konfigurator-virtual-private-server.aspx  przy czym tutaj jeszcze nie osiągnąłem szczytowej formy testowania (czyt. faza beta). A jeśli chodzi o ograniczenie przyjmijmy 5TB transferu to na 100% nikt tu nie wykorzysta takowy transfer w miesiąc także można zaliczyć jako bez limitu transferu. 

-> blazingfast

-> kimsufi, serwer dla wymagających 

-> mintshost

Nie polecam:

-> exone - VPSy które muszą być zoptymalizowane i oczywiście mają na uwadze przekroczenie limitu transferu

Sugestie:

lvlup.pro wykorzystuje serwery z ovh co wiadome VPSy będą nawet całkiem stabilne, lecz przetestuję ich możliwości i zobaczymy jak w praktyce będzie, pewnie minusem będzie przepustowość bo na 100% nie dadzą full przepustowości czyli 250mb/s ale też minus wielki bo nie dawają gwarantowanej przepustowości, czyli mogą nawet dać 10mb/s także warto się zastanowić tutaj też, a jeśli ktoś potrafi liczyć to sobie zobaczy na specyfikacje łącza i podzieli przez taką liczbę która wyniesie mu odpowiednią ilość czyli przyjmijmy dadzą 100mb/s to 10VPSów tylko, dadzą po 50mb/s to 20VPSów i zapewne będzie tak że mają na jednej maszynie z max 20vpsów ;)

linehost.pl też nie testowałem ale jeśli miałbym wybrać między lvlup a linehostem to bez wahania wybrałbym lvlup.pro ze względu na ceny i stabilność. 

Informacja:

Jeśli ktoś chce kompilować source na VPSie, to wkrótce napiszę tutaj poradnik zainstalowania wszystkiego co potrzebne pod kompilacje i oczywiście z lekkimi dodatkami ponieważ jak wiecie kompilacja source wymaga lepszego sprzętu niż VPS przyjmijmy który ma 1gb ram, są poradniki co zainstalować na normalnej maszynie (czyt. czyli wszystko prócz VPS) no ale po kilku kompilacjach bez innych dodatków i modyfikacji VPS niestety odmawia posłuszeństwa. Testowałem również kompilacje na VPSie z 1gb ram i oczywiście to był exone ale nie bez powodu wybrałem wpierw tam ogarnięcie, no i powiem Wam że całkiem nawet wyszło ale lepiej wychodziły testy na innych VPSach niż na exone, stąd niestety exone zostaje zawsze w tyle no i ceny drogie i nie ma bez limitu transferu tylko ma limit co daje wielki minus.

Na zakończenie dodam że zapewne znajdą się osoby hejtujące mojego posta o mintshoscie także takowe "ataki" hejtujące będą jedynie traktowane słusznie kiedy zobaczę u kogoś większy uptime VPS na mincie, a jeśli nikt tu się nie znajdzie to proszę nie hejtować mnie, ja tu tylko stwierdzam fakty jak widzicie.

Myślę że wszystko wyjaśniłem, nieco "nabazgrane" i rozpisane heh :)

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Firma OVH oferuje system FreeBSD na maszynach dedykowanych. Zależy mi na VPS, który będzie stabilny.

Minthost z tego co mi wiadomo ma okropne centrum pomocy, a przy bezradności techników maszyna sama się nie naprawi.

Czekam na dalsze propozycje. Polubienia rozdane.

Tam już nie ma co naprawiać. Po co komu support na VPS'ie pod pracę.

Tak czy siak polecam mintshhost, korzystam z niego od 2014 roku.

Pendulum.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngAnthony. Jezeli chcesz w miare tanio to wybierz ktora z tych opcji:

Mintshost - jezeli pod testy/ dla znajomych, nie spodziewasz sie mocniejszych atakow, bedzie ok, support zawsze odpowiada na czas. Tak jak  @Lajk™ nie mam/ nie mialem problemow z mh.

Blazingfast.io - stabilne vps'y, dobra ochrona, support odpowiada na czas.

ew. https://lvlup.pro/oferta/vps-kvm-game-pro/

Zazwyczaj jestem dostepny 24/7, zdarzaja sie male przerwy :D 

Pomoglem/ spodobala Ci sie Moja wypowiedz ? Daj like B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...