Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z grami na pełnym ekranie

MintrzuPL

Pytanie

Opublikowano

Witam

Przez długi czas grałem w cs go w oknie bez ramki (natywne 1366x768) i mam ok. 80-150 fps'ów. Ostatnio przeszedłem na 4:3 1024x768 i gram na pełnym ekranie i zauważyłem, że fps'ów mam o wiele mniej. Potrafią nawet spaść do 40. Sprawdziłem też 1366x768 na pełnym ekranie i też mam mniej niż jak gram w oknie. Także sprawdziłem w innych grach i to samo, np. wiedzmin 3 w oknie 24fps, na pełnym ekranie 22. Z tego co wiem to powinno być na odwrót właśnie.

Mój sprzęt:

I7 3630qm 4x 3.2ghz

AMD Radeon HD 7670M (podkręcona 760/1115)

8GB Ramu

Windows 8.1

Wszystkie sterowniki najnowsze. System instalowałem 2 tygodnie temu.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W oknie zawsze będziesz miał więcej FPS. Jak ktoś ci pisze że na full screen jest więcej to BZDURY!!!

Jak miałem stary komputer to miałem FPS ów zawsze więcej w oknie i nawet teraz tak mam.

Ale aż tak, że nawet grając w cs go w oknie przy 1366x768 mam więcej fps'ow niż na pełnym ekranie przy 1024x768? Np. Przed smoke'iem w oknie 1366x768 mam 70-80fps'ów a na pełnym ekranie 1024x768 30-40.

@Dodam, że sprawdzałem cs go na zintegrowanej karcie i miałem tyle samo fps'ów w oknie jak i na pełnym ekranie.

Na zintegrowanej Intela miałem więcej w oknie. Teraz ma Nvidia GeForce też tak mam.

Zapomniałem o tym że CS GO wymaga bardziej procesora niż grafiki.

Odkurzałeś cooler procka lub zmieniałeś paste termoprzewodzącą?

Bo kurz co ok. 3 tygodnie, a paste jest w instrukcji :]

Jak będziesz wykonywał te czynności to będzie szybszy :)

Opublikowano

W oknie zawsze będziesz miał więcej FPS. Jak ktoś ci pisze że na full screen jest więcej to BZDURY!!!

Jak miałem stary komputer to miałem FPS ów zawsze więcej w oknie i nawet teraz tak mam.

Opublikowano

Ale aż tak, że nawet grając w cs go w oknie przy 1366x768 mam więcej fps'ow niż na pełnym ekranie przy 1024x768? Np. Przed smoke'iem w oknie 1366x768 mam 70-80fps'ów a na pełnym ekranie 1024x768 30-40.

@Dodam, że sprawdzałem cs go na zintegrowanej karcie i miałem tyle samo fps'ów w oknie jak i na pełnym ekranie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...