Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką karę można dostać za trolling?

kolosik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dzisiaj strollowałem gierke w jungli. Miałem kompletne zera w teamie. Przeciwny mider miał 5:0 w 10minucie, adc miał 3:1, stracona 1 wieża na każdej linii, jedynie nasz top jakieś kille miał 2:3. Po dłuższym czasie podjąłem decyzje o feedowaniu, bo do mojej drużyny nic nie przemawiało. Pytałem, dlaczego feeduja, a ci bo nie gankowałem. Wątpie bym mógł coś zrobić, jak Yasuo na midzie ma 4:0, full hp,a nasz mid 1/4hp. Możliwe, że dostałem reporty. Nie obrażałem drużyny, ale się z nimi wykłócałem ja swoje, a oni swoje.

sygnatura.png

POMOGŁEM DAJ +

Opublikowano

Za trolling możesz dostać bana na 14 dni.

edit. Oczywiście jak nie pisałeś o tym na czacie i to był pierwszy raz to równie dobrze może obejść się bez kary.

Opublikowano

Za jednorazowy taki wyskok, to nie powinieneś się obawiać czegokolwiek. Sytuacja się powtórzy, wtedy pewnie otrzymasz info, bądź jakiegoś bana na 24 (14 dni z tego co tu piszą) - chyba tak teraz działa ten system.

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

To jest tak niesprawiedliwe. Codziennie oglądam poradniki, gram normale z goldami/platynami/diamentami. Dostaje wiele rad, które wykorzystuje i stoje ciągle w miejscu ;/. A ludzie, którzy feedują idą w góre ;/. Ja naprawdę rozumiem sytuacje, gdzie ktoś jest totalnym zerem, ale wtedy stara się grać deff. Co mecz słyszę w każdej minucie po kilka raz "Ally has been slain" to mnie do szału doprowadza ;/. Najgorsze jest to, że Oni są bezkarni. Riot powie, że słaby gracz i tyle.

sygnatura.png

POMOGŁEM DAJ +

Opublikowano

Nie ma bata żebyś dostał jakąkolwiek kare za jedną pajacerke. No chyba że to był ranked i kilka razy się to zdarzyło, wtedy spora szansa na 14 dni banicji :makka:

Opublikowano

To jest tak niesprawiedliwe. Codziennie oglądam poradniki, gram normale z goldami/platynami/diamentami. Dostaje wiele rad, które wykorzystuje i stoje ciągle w miejscu ;/. A ludzie, którzy feedują idą w góre ;/. Ja naprawdę rozumiem sytuacje, gdzie ktoś jest totalnym zerem, ale wtedy stara się grać deff. Co mecz słyszę w każdej minucie po kilka raz Ally has been slain to mnie do szału doprowadza ;/.

Dzieję się tak tylko z twojego powodu... problem tkwi w tobie nie w twojej drużynie(pamiętaj że ty też do niej należysz). Co do bana, możesz otrzymać karę, ale jest ona zależna ja,inni oraz "znajomi" mieliśmy różne sytuacje "ostrzeżenia" bany etc, ale za 1-szym razem nie miej obawy nic ci nie "zrobią".

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

No to był ranked. Na normalu bym miał gdzieś, że ktoś feeduje

To jest tak niesprawiedliwe. Codziennie oglądam poradniki, gram normale z goldami/platynami/diamentami. Dostaje wiele rad, które wykorzystuje i stoje ciągle w miejscu ;/. A ludzie, którzy feedują idą w góre ;/. Ja naprawdę rozumiem sytuacje, gdzie ktoś jest totalnym zerem, ale wtedy stara się grać deff. Co mecz słyszę w każdej minucie po kilka raz Ally has been slain to mnie do szału doprowadza ;/.

Dzieję się tak tylko z twojego powodu... problem tkwi w tobie nie w twojej drużynie(pamiętaj że ty też do niej należysz). Co do bana, możesz otrzymać karę, ale jest ona zależna ja,inni oraz "znajomi" mieliśmy różne sytuacje "ostrzeżenia" bany etc, ale za 1-szym razem nie miej obawy nic ci nie "zrobią".

Z mojego powodu??. Tzn?. Mam po prostu, "a trudno mecz przegrany zdarza się, mogłem dostać lepszą drużyne"?. Wiesz, ale ja chce mieć tego golda przed końcem sezonu. Dostaje takiej nerwicy, jak widzę takich graczy... Co to za problem zagrać deff?. Gdybym grał na challengera to bym nie miał w 20minucie 0:15 i jeszcze udają niewiniątka i zwalają wine na junglera...

sygnatura.png

POMOGŁEM DAJ +

Opublikowano

No to był ranked. Na normalu bym miał gdzieś, że ktoś feeduje

Z mojego powodu??. Tzn?. Mam po prostu, "a trudno mecz przegrany zdarza się, mogłem dostać lepszą drużyne"?. Wiesz, ale ja chce mieć tego golda przed końcem sezonu. Dostaje takiej nerwicy, jak widzę takich graczy... Co to za problem zagrać deff?. Gdybym grał na challengera to bym nie miał w 20minucie 0:15 i jeszcze udają niewiniątka i zwalają wine na junglera...

Jakbyś grał na "challengera", który by był na tryhardzie, uwierz że nawet Twoja 1 śmierć by wystarczyła, żeby pozwolić mu na ciągły dive. Problem leży w Tobie, nie w teamie, ale podchodząc do tego w sposób "co ja robie źle, to mój team ma 0/10, nie ja" to raczej niewiele osiągniesz. Chcesz to pisz na priv, mogę pooglądać Ci kilka gierek, to uświadomisz sobie jak wiele błędów robisz.

Co do topica, nie, nie robią tego za pojedyncze przypadki. Dopiero jak zaczniesz trollować masowo, kilka(naście) gierek, wtedy coś zaczną robić.

Opublikowano

To jest autora wina, że nie pnie się do góry :)

Sam przemawiasz, że trolujesz a takim zachowaniem jedynie pogarszasz sam siebie

Sam pisałeś, że zacząłeś feedować bez sensu, i po co się patrzysz na staty skoro w tej grze chodzi o zgranie ?, i do tego czasu co miał 0/4 to mogłeś zrobić wcześniej ganki bo się robi często a nie po 20miuntach budzisz się, jak turet spushowany.

Opublikowano

Nie dostaniesz bana za osobne gierki i to wlasnie jest bardzo slabe w polityce riotu. A jesli nie potrafisz kernac druzyny i zrobic odpowiednia presje co sklada sie na wiele czynnikow to nie wbijesz wyzej. 

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Uważam że żadnej bo doRITOs games ma wyjebane.Wiele razy miałem trolla w teamie który pisał na czacie nasze pozycje oraz że jest free killem na midzie.Po zrobieniu screenshotów i wysłaniu reporta oprócz po grze pisałem bez pośrednio do supportu odp. nie otrzymałem żadnej do dziś.Tak samo było z typkiem który przez 28 minut nonstop chodził za mną kiedy grałem na jg i starał się kraść co mógł podając moje pozycje nagrałem to wszystko wysłałem do rito i nic. Community z*******e.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...