Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadek z 200 do 50 FPS po aktualizacji Windows 10

1921

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie z dnia na dzień po aktualizacji windowsa10 która odbyła się dokładnie 30 września, mam tylko 50 fpsów w lolu, wcześniej na tych samych ustawieniach miałem normalnie dobijały od 100-200 nie było widocznych lagów i tylko to mnie boli, że teraz są, próbowałem usuwać te aktualizacje. Teraz już chyba za późno bo się nic nie dzieje kiedy usuwam te update'y win10... pomoc bo na prawdę to przeszkadza, dodam ze po tym 2 razy już podczas gry w lola zwiesiło mi całkiem laptopa! musiałem włącznik przycisnąć wykonać hardreset.

1921.png

Opublikowano

Sprawdź może czy czasem nie masz coś włączonego w tle a nie zabiera Ci to dużo pamięci. Jeśli system nie jest nowy, tzn. masz go jakoś dłużej niż miesiąc to przeczyść sobie komputer ccleanerem. Jak na razie więcej nie wymyśliłem.

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

Wchodzisz w aplikację 'Xbox'. Klikasz w pasku narzędzi na prawo zębatkę, żeby wejść w ustawienia. Przechodzisz do zakładki 'DVR z gry' i wyłączasz opcję 'Nagrywaj klipy z gier i zrzuty ekranu...'.

Jeżeli to nie zadziała, to wyłącz synchronizację pionową, lub wejdź w ustawienia grafiki w grze i sprawdź, czy nie masz ustawionego limitowania klatek na sekundę.

Opublikowano

Wydaje mi się, że to wina tylko i wyłącznie update'ów Win 10. Kumpel ma tak, że po aktualizacji dostaje blue screeny, potem cisza do aktualizacji i znów to samo. U Ciebie może być podobnie z Lolem, masz problemy z fsp'ami po aktualizacji Win 10 bo testują poprzez aktualki dany rodzaj sterowników i stąd problemy. Oczywiście nie musi to być jedyny powód ale imo taki główny.

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...