Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozłanczanie się internetu(sterownik)

Underkox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam nootebook samsung wszystko było dobrze ale ostatnimi czasy co jakiś czas rozłącza mi się internet co bardzo przeszkadza w grach. Myślałem że to jest wina routera lecz nie sprawdzając na laptopie mojego brata w ciągu tygodnia nie wystąpił żaden problem a u mnie występuje on co 2-3h czasami  co 5-10 min czasami są to rozłączenia na dłuższy czas np do restartu sterownika a czasami tylko na chwile ten i ten jest bardzo uciążliwy, zauważyłem także że czasami po włączeniu komputera z uśpienia nie może on odnaleść sieci ale wysarczy zresetować sterownik. Proszę o pomoc

KILKA zdjęć

Opublikowano

Znalazł sie znawca z zerowym poziomem wiedzy i bezsensami.  

@Underkox

Najlepiej wymienić kartę sieciową, to stary problem chipsetu  tego modelu karty WiFi montowanej głownie w Samsungach i Asusach. Przy nagłym zwiększeniu sie transferów karta sie wiesza zwłaszcza jak jest nagrzana albo na zimnym laptopie w czasi łączenia.  

Kup kartę na USB albo jakąkolwiek mpci do laptopa ( polecam coś Intela albo Broadcom , najlepiej od razu z ac  i bez BT jak nie używasz  ) , lub podłącz na stałe kable do routera ( zaktualizuj sterowniki do karty sieciowej Ethernet ) 

By sprawdzić czy to nie jest jednak wina routera, podłącz sie kablem ( zainstaluj te sterowniki do karty sieciowej Ethernet ) do niego  i sprawdź jak działa. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Znalazł sie znawca z zerowym poziomem wiedzy i bezsensami.  

@Underkox

Najlepiej wymienić kartę sieciową, to stary problem chipsetu  tego modelu karty WiFi montowanej głownie w Samsungach i Asusach. Przy nagłym zwiększeniu sie transferów karta sie wiesza zwłaszcza jak jest nagrzana albo na zimnym laptopie w czasi łączenia.  

Kup kartę na USB albo jakąkolwiek mpci do laptopa ( polecam coś Intela albo Broadcom , najlepiej od razu z ac  i bez BT jak nie używasz  ) , lub podłącz na stałe kable do routera ( zaktualizuj sterowniki do karty sieciowej Ethernet ) 

By sprawdzić czy to nie jest jednak wina routera, podłącz sie kablem ( zainstaluj te sterowniki do karty sieciowej Ethernet ) do niego  i sprawdź jak działa. 

Odpierdol sie, zamiast spróbować zainstalować sterownik to lepiej od razu wyjebać i kupić nową? Aa i zapomniałem DNS w ustawieniach windowsa zmienia się dla danego komputera, a nie dla całej sieci imbecylu.

Opublikowano

Biedne dziecko to ty chyba nie pojmujesz że wszyscy w tej sieci mają identyczne ustawienia internetu dzięki routerowi i nie ma żadnej potrzeby zmieniać, doucz sie i nie wymyślaj mi tu od imbecyli bo jak widać poziomem umysłowym stoisz jeszcze niżej tego imbecyla ( chyba ćfok sie takie coś nazywa ) .

Pokazałeś co mogłeś i jak widać znajomość zerowa, bo zamiast pomagać spamujesz tylko w tematach bawiąc sie profesora Smrodka ( sorka ten od język polskiego  którego tak czci zawsze bronisz to chyba Miodek ) 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...