Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki serwer byście chcieli ?

Konkretny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kiedyś robiłem serwery do metina potem micecraft, a następnie cs 1.6

Doświadczenie mam spore bo od najmłodszych lat siedzę w tworzeniu serwerów na różnych silnikach poza tym nie ma w tym nic trudnego ;)

Teraz czas na rust'a :D

Zawsze na pierwszym miejscu stawiałem i stawiam opinie graczy.

Tak więc kieruje się tutaj do Was.

Na jakim typie serwera byście grali najchętniej.

Jakie modyfikacje czy może ich brak Was przyciągają?

I czy zawitalibyście na nowy serwer?

A przy okazji może ktoś by chciał wspólnie go poprowadzić ze mną?

Czekam na propozycje i Waszą opinię :)

Pozdrawiam  

Opublikowano

Generalnie polecam

1. Serwer experimental Czysta vanilla  (nie polecam modów za dużo niewyżytych i niedoświadczonych dzieci, inaczej mówiąc plącz bo został zrajdowany itd .....)

2. Wipe co miesiąc lub co 2 tygodnie

3. Dobra reklama serwera (niestety brak reklamy = 0 graczy hehe)

4. Stabilny serwer i dobrze zabezpieczony (czasami bywa że polaczki lubią atakować serwery xD)

Serwer rust jest prosty jak budowa "Cepa" szybko ogarniesz co i jak.

Niestety na serwer nie zawitam mało czasu poza tym sam muszę pilnować swoich serwerów ale powodzenia.

Opublikowano

Generalnie polecam

1. Serwer experimental Czysta vanilla  (nie polecam modów za dużo niewyżytych i niedoświadczonych dzieci, inaczej mówiąc plącz bo został zrajdowany itd .....)

4. Stabilny serwer i dobrze zabezpieczony (czasami bywa że polaczki lubią atakować serwery xD)

Niestety na serwer nie zawitam mało czasu poza tym sam muszę pilnować swoich serwerów ale powodzenia.

1. Masz rację w 100% (ale jak dla mnie zdobywanie surowców itp x2 to lepsze rozwiązanie) a Ty co myślisz na ten temat?

2. Wipe co miesiąc - nie wszyscy mają czas na tyle by w ciągu 2 tygodni się rozbudować itp. a miesięczny i tak jest wymagany :D

3. To wiadomo :P 

4. I tu pojawiają się schodki. Jeżeli chodzi o zabezpieczenie nie da się uchronić w pełni serwera przed atakami DDoS.

Na samym początku planowałem zakup serwera dedykowanego, ale niestety producent udostępnia jedynie "hostingom" pliki serwerowe..

Szkoda, że nie zawitasz, ale dziękuję za wskazówki :) 

Opublikowano

Generalnie polecam

1. Masz rację w 100% (ale jak dla mnie zdobywanie surowców itp x2 to lepsze rozwiązanie) a Ty co myślisz na ten temat?

2. Wipe co miesiąc - nie wszyscy mają czas na tyle by w ciągu 2 tygodni się rozbudować itp. a miesięczny i tak jest wymagany :D

3. To wiadomo :P 

4. I tu pojawiają się schodki. Jeżeli chodzi o zabezpieczenie nie da się uchronić w pełni serwera przed atakami DDoS.

Na samym początku planowałem zakup serwera dedykowanego, ale niestety producent udostępnia jedynie "hostingom" pliki serwerowe..

Szkoda, że nie zawitasz, ale dziękuję za wskazówki :)

To będzie twój serwer więc to już zależy od ciebie, możesz odpalić grand 2x dzięki oxide lecz serwer będzie się zaliczał do modowanych w wyszukiwarce. Na twoim miejscu popracowałbym nad czystym serwerem Vanilla, jeżeli będzie serwer się cieszyć popularnością i graczami możesz myśleć nad modami ale to już jest jak rosyjska ruletka możesz tym przyciągnąć jak i odepchnąć graczy.

Co do serwera dedykowanego jest bardzo dużo ofert w naszym regionie. Wybierz co ci bardziej odpowiada jeżeli tam gdzie planowałeś się nie da. Nie chcę również reklamować żadnych hostingów bo to już zależy co komu odpowiada ale jeżeli byś chciał radę chętnie pomogę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...