Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praca / Informatyka co wybrać

DraGTS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do Was pytanko może ktoś siedzi w tej branży i wie mniej więcej jak wygląda rynek pracy w dziedzinie informatyki. Co opłaca się aktualnie uczyć / studiować żeby w miarę szybko znaleźć pracę za dobre pieniądze? Wiem że im wiecej doś tym większy profit ale z czym zacząć? Chciałem zająć się projektowaniem stron ale wiem że grafików jest aktualnie od zaje**** więc myślę nad back-endem lub bazami danych. A wy co o tym myślicie? Czy może lepiej nauczyć się jakiegoś języka i zacząć programować? I jeszcze jakie studia polecacie :) 

Opublikowano

Grafików jest dużo, ale to nie oznacza, że masz to od razu odrzucić, możesz być przecież lepszy od innych.

Naucz się jakiegoś języka programowania, później możesz np. wykonywać różne zlecenia jako freelancer.

Studia do programowania czy grafiki nie są konieczne, tego samego można nauczyć się samodzielnie. Później i tak papierek z tych studiów się do niczego nie przyda, bo wymagania do pracy to znajomość jakiegoś języka programowania. 

1398258449-U383457.png

Opublikowano

W Niemczech szukają DOBRYCH Informatyków tam napewno byś się załapał.

Ale według wielu informatyka to jeden z najlepszych kierunków, bo postępu nie zatrzymasz - niedługo do wszystkiego będzie trzeba informatka.

Zależy tez od prestiżu uczelni na której będziesz robić, bo duże zatrzęsienie informatyków to pracodawca na to spojrzy przez taki pryzmat :D

Ogólnie studia inżynieryjne są w modzie jak skończysz koło 2020 nic sie nie zmieni i medycyna oczywisccie.

Kończ waść, wstydu oszczędź

Opublikowano

Dzięki za komentarze ale pytałem jaki kierunek głównie obrać czy coś pod strony internetowe czy może lepiej jakieś programowanie i na jaki język się nastawić :) 

Opublikowano

Jaki kierunek? A strony internetowe to nie programowanie? No chyba, że znasz tylko tagowanie za pomocą HTML i CSS to wtedy faktycznie cieniutko. Wybierz to w czym czujesz się lepiej, ja jestem z założenia, że jak ktoś idzie do jakiejś szkoły to powinien sobie ogarnąć w głowie co mniej więcej chce robić, zwłaszcza informatyk. Sam musisz zadecydować, ale fakt, więcej popytu jest na programowanie niż na grafiki itp. - tylko tu jest problem, bo potrzebni są doświadczeni i ogarnięci programiści.

ezgif.com-resize.gif

Opublikowano

Dzięki za komentarze ale pytałem jaki kierunek głównie obrać czy coś pod strony internetowe czy może lepiej jakieś programowanie i na jaki język się nastawić :)

Głównie C++

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...