Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze stałymi 60fps

lash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Od kilku dni mam problem z zablokowanymi fpsami. Wczesniej bylo okej i mialem te 180 fps, a teraz caly czas stoi na 60ciu. W lolu mam wylaczona synchronizacje pionowa, w panelu nVidia tak samo i nadal mam 60fps. Pewnie znajdzie sie madry, ze i tak nie odczuje roznicy między 60 a 180fps,ale moje zdanie jest inne, bo odczuwam dyskomfort w graniu poprzez lekkie opóźnienia w grze i stracila ona na płynności. Jakies pomysly? Gdzie moze byc wina?

Opublikowano

Wy czytacie co ja napisalem? Mowie, ze wylaczylem synchronizacje pionowa w lolu jak i w karcie graficznej.

Opublikowano

Siema!

Od kilku dni mam problem z zablokowanymi fpsami. Wczesniej bylo okej i mialem te 180 fps, a teraz caly czas stoi na 60ciu. W lolu mam wylaczona synchronizacje pionowa, w panelu nVidia tak samo i nadal mam 60fps. Pewnie znajdzie sie madry, ze i tak nie odczuje roznicy między 60 a 180fps,ale moje zdanie jest inne, bo odczuwam dyskomfort w graniu poprzez lekkie opóźnienia w grze i stracila ona na płynności. Jakies pomysly? Gdzie moze byc wina?

Odpisz jak to się stało - czy poprostu włączyłeś lola pewnego dnia po przerwie czy kolejnego dnia ciągłej gry? Robiłeś coś przed tą utratą fpsow (jakies zabawy w systemie/lolu) ? 

Może była jakaś aktualizacja gry lub grafiki sprawdzałes wszystko jeszcze raz?

Kończ waść, wstydu oszczędź

Opublikowano

Wy czytacie co ja napisalem? Mowie, ze wylaczylem synchronizacje pionowa w lolu jak i w karcie graficznej.

Maks. liczba klatek na sekundę w takim razie stoi na "bez ograniczeń"? Z tego co mi wiadomo, to możesz nie mieć odpalonego vsyncha, a dalej bloknięte te klatki. Sprawdź też uruchamiane programy podczas startu komputera, bo dziwna sytuacja się dzieje.

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

Chodzi im o tą opcje:

8252cf657bd8466bb35f88d3d0e728ff.pngtak powinienes miec

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Kurde, wiem co powinienem mieć w opcjach, bo wszystko bylo okej i nagle bez zadnego grzebania w systemie i w grze się tak zrobilo.

Opublikowano

Kurde, wiem co powinienem mieć w opcjach, bo wszystko bylo okej i nagle bez zadnego grzebania w systemie i w grze się tak zrobilo.

Samo się nigdy nic nie dzieje :) Skanuj kompa w takim razie, albo sprawdzaj czy aktualizacja jakaś wjechała na rejon.

652461476122967357515.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...