Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem H1Z1 KotK Grafika

Afryk4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podaj specyfikację PC i ustawienia w grze. Jeszcze przy okazji możesz napisać czy już coś robiłeś by spróbować to naprawić.

Edit: Jutro (tzn. dzisiaj) coś Ci pomogę a na tę chwilę idę spać bo nie mam już sił  :v

Opublikowano

i5-4440

GTX 650

8 GB RAM

Jest wszystko na low oprócz jednego bo jest na medium i nie da sie tego zmienic.

By to naprawić instalowałem directx 11 i aktualizowałem sterowniki do karty graficznej.

Opublikowano

@Afryk4 Jeżeli jest to karta 1GB to najprawdopodobniej po prostu nie wyrabia i się przegrzewa.

Ile masz fps w grze? (Przy okazji możesz sprawdzić temperaturę karty jak robi Ci się taki obraz). 

Wiem też, że czasami jest podobny problem gdy zmienia się "render distance" podczas gry. Rozwiązaniem problemu jest ustawienie dystans renderowania na wyższy (np. 1500) i ustawienie z powrotem na niższy.

Opublikowano

@Afryk4 na pewno 34? Wydaje mi się, że to trochę mało jak na H1Z1  :v

Render distance zwiększa lub zmniejsza w zależności od ustawienia zasięg wczytywania tekstur. Czasami jak podczas gry zmienia się ten zasięg na mniejszy to dzieje się podobnie jak na Twoim screenie.

Opublikowano

@Afryk4 63 stopnie podczas normalnej gry czy gdy robi Ci się ten dziwny obraz? Kiedy ostatnio czyściłeś wnętrzności komputera (sprężonym powietrzem)?  :v

Render distance ustawia się ręcznie. Jeżeli podczas gry ustawiasz na niski np. mniejszy niż 500 i Ci się pojawią dziwne tekstury to zmienia się render na większy i z powrotem na niższy żeby naprawić problem. Nie mówię, że Ci się odbuguje, bo jeżeli nie ruszasz render distansu podczas gry to raczej nie w tym leży problem ale możesz spróbować, nic na tym nie stracisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...