Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Urząd pracy - umowa o pracę

Paradisex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema :)

Znalazłem pracę i szef każe iść mi do urzędu pracy i zarejestrować się jako bezrobotny, a potem mamy podpisać umowę o pracę. O co mu w tym momencie chodzi? Dlaczego nie możemy podpisać normalnie tej umowy... Może nie chce płacić na mnie ubezpieczenia?

1379148048-U870856.png

Opublikowano

Siema :)

Znalazłem pracę i szef każe iść mi do urzędu pracy i zarejestrować się jako bezrobotny, a potem mamy podpisać umowę o pracę. O co mu w tym momencie chodzi? Dlaczego nie możemy podpisać normalnie tej umowy... Może nie chce płacić na mnie ubezpieczenia?

Wyczuwam prace interwencyjne lub ewentualnie jakieś dofinansowanie z PUPa na młodych pracowników. 

9368_gold.png

Opublikowano

Prędzej dofinansowanie z tytułu zatrudnienia zarejestrowanego bezrobotnego, pewnie firma ma wystawione ogłoszenie o pracę w urzędzie pracy. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Po prostu on nie będzie Ci płacić, a państwo to będzie robić jeśli dobrze ogarniam. To dość nowa ustawa chyba z 2014 roku. On dostaje bodajże hajs za to, że zatrudnia młodego niedoświadczonego pracownika, więc jest mu na rękę :v

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...