Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Grzybtv.pl - Publiczny Serwer Głosowy TS3

muchomor321

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Estetyka bardzo na minus..

Uważam, że pomimo braku grafiki w ostatniej prezentacji wyglądała ona bardziej estetyczniej i przyjemniej do oka. Grafiką, którą zaprezentowaliście w tym momencie to żenada, która wypala oczy. 

Co do samego TeamSpeak-a jest bardzo wiele braków oraz błędów estetycznych. 

To co praktycznie na każdym serwerze, który teraz wychodzi - różnorodność ikon bądź ich brak - wielki minus, jeśli chodzi o estetykę.

ScreenShot:

1)

8446914755239951237309.png

2)

8942514755239951237309.png

Kolejnym błędem estetycznym jest ta nadmierna ilość znaków oraz pomieszanie wszystkich stylów pod serwer.

ScreenShot:

4118214755239951237309.png

Co do strefy Administracyjnej.. to jest serwer publiczny dla ludzi czy w większości dla Administracji? Uważam, że każdy Admin nie potrzebuję oddzielnie paru kanałów

ScreenShot:

3479414755239951237309.png

Co do samego serwera fajnie, że macie ten znak "Grzyba" jest on dość rozpoznawalny, jeśli chodzi o tą rzecz to plusik. 

Wielkim minusem jest brak bota do pokeowania gdy ktoś wchodzi na Centrum Pomocy. Czekam już kilka minut na registerkę.

No nic. Rozumiem, że jest już późna pora ale powinniście powiększyć grono administracyjne i dodać poke'y z Centrum by lepiej serwer działał.

Bo jak dla mnie na ten moment serwer bez poke-a z Centrum to dziwna sprawa, wolniejsza reakcja ze strony Administracja i mniejsze zadowolenie ze strony użytkownika.

Na ten moment jestem neutralna. Mam nadzieję, że chociaż trochę przemyślicie moje uwagi. Życzę powodzenia! :-)

Opublikowano

@maja rozumiem :) Auto poke jest na kanale "Chcę zgłosić trolla" A team speak wyszedł w 2015 styczeń. Dopiero teraz go zaczynam reklamować na większą skale :D

Taka rada ode mnie.. zrób jeden kanał dotyczący Centrum i tam nadaj sobie poke'y. Dziwne, że wyszedł w 2015 i dopiero teraz zaczynasz reklamę. Jeśli TeamSpeak stoi już prawie rok to powinien być bardziej dopracowany. ;p

Opublikowano

@Maja.. Dawniej był na maszynie z hostingu i plików nie mogłem przenieść może bardziej dopracowany był nie wiem, nie oceniam ale dzięki za opinie. Ze wszystkim mogę się zgodzić lecz nie z kanałami administracyjnymi ;d takie coś ewidentnie odpowiada każdemu administratorowi ponieważ jest duża przeszczeń.

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano

@Maja.. Dawniej był na maszynie z hostingu i plików nie mogłem przenieść może bardziej dopracowany był nie wiem, nie oceniam ale dzięki za opinie. Ze wszystkim mogę się zgodzić lecz nie z kanałami administracyjnymi ;d takie coś ewidentnie odpowiada każdemu administratorowi ponieważ jest duża przeszczeń.

Oceniłam ze strony użytkownika, a z mojej perspektywy wygląda to po prostu mało estetycznie i tyle. Najważniejsze to żeby Tobie odpowiadało jako Właścicielowi bo to w końcu Twój serwer. :-)

Opublikowano

Update - Zmiana wyglądu kanałów administracyjnych/ Zmiana wyglądu lobby. - Wgrane nowe ikonki administracyjne/wiekowe otóż to że zawsze słucham się opinii zdecydowałem trochę polepszyć :)

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

Opublikowano

To ja od siebie powiem tak:

1. Kanały zrobione nieestetycznie. Chodzi mi tutaj głównie o te wszelakie znaczki - odstępy. Zamiast używać, np. ◣◥  ◣◥  , to użyjcie zwykłej linii poziomej...
  2. Usuńcie zegar na Serwerze. Każdy dobrze wie, która jest godzina. Przez tą funkcję w bocie, to jest straszny spam na czacie.
  3. Jeśli używacie nazw kanałów w języku angielskim, to róbcie to wszędzie, a nie tylko w nie których miejscach. Tak samo jest z description. Jeśli jest w j.polskim, to użyjcie j.angielskiego.
  4. Strasznie wieeelka strefa administracja. Po co każdemu z administracji taka liczba podkanałów? Zróbcie po jednym i niech siedzą w strefie: "Kanały Administracji", albo usuńcie w ogóle tą strefę.

Za jakiś czas wejdę ponownie na serwer, by zobaczyć, czy popracowaliście nad nim i dopiero wtedy ocenię go.

Pozdrawiam

Opublikowano

@kopyciaak Rozważyłem to co napisałeś i otóż to że mam do poniedziałku wolne to już wszystko co napisałeś w 80 % zrobiłem, dlatego iż robię pod kąt mojego oka możesz teraz zauważyć co zmieniłem narazie już nie mam zamiaru nic zmieniać no chyba że coś rozsądnego ktoś napisze i mi się spodoba :)

Opublikowano

Update dla ciekawych

-Nowy interaktywny banner

-Poprawione wszystkie kanały według opinii ludu

-Nowe ikonki

-Naprawiony bot welcome messages

-Od teraz na każdym kanale pomocy jest auto poke

-Zaktualizowanie administracji

-Usunięte różne przeszkadzające znaki na kanałach

W planach

-Wgrać innego bota ze statusem administracji

-Wgrać automatyczne tworzenie kanałów

-Wgrać automatyczne usuwanie nie-aktywnych kanałów.

Opublikowano

Jeśli chcesz przyciągnąć więcej osób na serwer to zastanów się nad zmianą tej prezentacji bo wygląda ona zniechęcająco. ;p 

Opublikowano

Hmm, wszedłem i wrażenia średnie.

+ Fajny motyw z nickiem właściciela(grzyb)

+ Boty query

+ Music boty

+/- Brak bota muzycznego na poczekalni, ma własny kanał ;)

- Różnorodność w wyglądzie kanałów

- Wolno administracja(godziny szczytów na publicznych TeamSpeak'ach)

- Słabą grafika w banerze reklamowym

Z oceną końcową się wstrzymam, wbije za 2-3 tygodnie i zobaczymy. ;)

Opublikowano

@Mr_Macien spoko dzięki za opinie :) jednakże możesz już napisać ocenę ponieważ to co napisałeś mi odpowiada. Od razu napiszę że teamspeak'a robię pod mój wygląd żeby mi się podobał :D

Co kilka miesięcy zmieniam wygląd by nie było nudno xD a z grafiką się zgodzę. Lecz brak jakieś dobrej czcionki szukałem na różnych stronach i nigdzie nie mogę znaleźć najprostszej czcionki jak w innych bannerach

Opublikowano

Update - Wszystkie zmiany zrobione po dodaniu posta na mpcforum

-Zmiana banneru

-Dostosowanie desc. kanałów dla lepszego wyglądu

-Zmiana wyglądu kanałów lobby, oraz administracji

-Dopasowane ikonki

-Usunięcie godziny na kanale

-Usunięte niektóre permisje oraz dodane dla użytkowników

-Naprawione boty auto-poke/welcome messages

-Dorobione kanały max 2 ponieważ były zajęte przez duże grono ludzi

-Poprawiony regulamin oraz szybsza pomoc dla użytkowników

-Ciekawe zmiany na stronie naszego ts'a

W planach

W przeciągu 2/3 tygodni zrobić epicką grafikę dotyczącej lepszej prezentacji serwera.

Coś o mnie

Cały serwer tworzę sam, bez żadnej pomocy od zera zaczynałem. Dosłownie, sam robię update'y, sam tworzę grafike, sam naprawiam oraz dorabiam rangi, sam od zera tworzyłem serwer ponieważ nie mam nikogo kto mógłby mi pomóc kiedykolwiek z serwerem. Nawet gdybym znalazł to nikomu nie ufam ;d i pewnie po kilku dniach by próbował to popsuć, takie życie. A i sam ogarniam reklamowanie ts'a :) od youtuberów do forum pozdrawiam wszystkich techników i nie tylko.

Opublikowano

Hej, niestety na serwer nie mogę wejść :< Ani przez IP numeryczne ani przez Domenę.

Co do strony to polecam zrobić ci update ponieważ skrypt statusu ma błąd ogólnie to strona na błędy ;x ewt dodaj tą linijke

date_default_timezone_set('Europe/Warsaw');

za 9 linijką.

­

Opublikowano

Nie rozumiem po co mam zmieniać coś na stronie, skoro mi wszystko działa. A zbytnio wymagający nie jestem :)

A do połączenia to nwm, serwer stoi sprawnie 24/7 ludzie dochodzą, wychodzą i problemów nie ma ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...