Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki i inne urządzenia USB zepsute!

PLHerobrine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Mam pewien problem, a mianowicie.
Kupiłem sobie ostatnio słuchawki USB, gdyż te normalne wejście na słuchawki mi się ułamało.
Problem jest taki, że kupiłem sobie też adapter do PC żeby móc grać na padzie od Xboxa.
Zawsze normalnie działał ale ostatnio coś się zchrzaniło i adapter nie działa. Niby jest wykrywany w Menadżerze Urządzeń, a żeby działał muszę go jakoś mocniej wciskać i ustawiać pod jakimś kątem oraz ruszać kablem.
To samo mam z nowymi słuchawkami. Podziałały one 2 tygodnie, a teraz nastał problem taki, że po podłączeniu słuchawek, laptop nic nie wykrywa podłączonego. Słychać takie *bip* i nic, i jest to samo co z adapterem czyli muszę wciskać mocniej w wejście USB i kabelek ułożyć tak, żeby coś łączyło. Nie wiem co jest grane. Mam bezprzewodową myszkę i ona ciągle działa, jedynie te różne urządzenia USB na kabel.
Laptopu nie chcę nieść do naprawy, gdyż jest prawie cały połamany (w sensie=obudowa monitoru i zawiasy) tam by mi go bardziej połamali, a na nowego laptopa nie mam pieniędzy.

Teraz jak ułożyłem odpowiednio kabel to słuchawki działają, ale to są nowiutkie słuchawki, kabel nie gryziony, nie kręcony, nie szarpałem nic.
Ok. i znowu przed chwilą leciutko kabelek się ruszył o 2mm i już laptop nie wykrywa słuchawek... mimo to że siedzą w podłączone do USB.

Opublikowano

Wymień gniazdo albo przylutuj zjebane końcówki to będzie działać. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jak chcesz naprawiać bez rozkręcania to trzeba poszukać krasnoludka, niech ci wlezie do laptopa i przylutuje albo wymieni gniazdo.

Ty nie rozumiesz że innej opcji nie ma i nie bedzie ?   Chyba że masz gniazdo replikatora portów albo stacji dokującej  to sobie kup podepnij ( ok 100-200 zł kosztuje ), będą sprawne porty USB

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...