Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minimapa

Mysery

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wgralem sobie 4 mapki z plikow terenzo i wszystko ładnie śmiga ale nie ma minimap. Kiedy odpalam klienta terenzo wszystko działa ale na moim kliencie nie ma tych minimap. Sprawdzałem w etc i mam tam minimapy czy powinienem cos jeszcze zrobic?

Opublikowano

Generalnie to sprawdzałeś w etc i masz, ale co plik dds minimapki? A w katalogu /ymir work/ui/NAZWA_MAPY/ masz plik atlas.sub? Jeśli nie to zrób taki folder w podanym katalogu a w nim plik z nazwą "atatlas.sub"

a w nim:

http://wklej.org/id/2880652/
te np.252 to chyba nie musze tlumaczyć.

Chyba masz na myśli ścieżke /ymir work/ui/atlas/nazwamapy/  Mam to zrobione i nie działa z ciekawości zrobiłem ten plik też w ścieżce którą mi podałeś, ale też nie działa.

Czy poza ETC coś jeszcze trzeba zmieniać, aby mieć minimape ??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wystarczy plik minimapy w /ymir work/ui w dds, w folderze atlas musisz mieć folder z dokładną nazwą mapy i tam skonfigurowany plik atlas.sub, z poprawnym formatem minimapy... nic więcej do tego nie trzeba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...