Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy monitor a FPSy

TheDeNyR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Monitor jest tylko odbiornikiem sygnalu wiec w zaden sposob nie moze wplynac na ilość generowanych klatek.

Hz nic nie wpłynie nie ma sensu kupować 120, 60 jest wytaczające.

Kończ waść, wstydu oszczędź

Opublikowano

Powiedzmy ze w grze masz stałe 200 FPSow. Jesli kupisz monitor 120 Hz to dzięki niemu na ekranie będą szybciej wyświetlać się klatki, jednakże jeśli twoja wydajność gry nie przekracza 100 FPSow to monitor nie wpłynie na nic.

Wysłane z mojego Huawei P8 Lite przy użyciu Taptalka

76561198102300375.pngAddFriend.png

Opublikowano

a czy przypadkiem nie będzie małego opóźnienia w wyświetlaniu sygnału na podłączonym monitorze? w fps'ach liczy się czas reakcji :v przynajmniej jak podłączam laptopta do tv to mam małe opóźnienie

tenor.gif

Opublikowano

Jak to nie wpłynie? Gra na wyższych częstotliwościach jest o wiele płynniejsza, przez co lepiej się celuje itp.

Nie wpłynie. Monitor tylko wyświetla klatki generowane przez komputer.

Jeżeli będzie ich sporo wtedy ten 120hz lekko zmieni obraz ale nie zauważysz praktycznie tej różnicy. 

hz równa się z wiekszym obciazeniem mostka i cpu.

Opublikowano

@MalyBlondi Po tym jak napisałeś, że nie widać różnicy między 120hz, a 60hz jestem pewny, że nie masz żadnej wiedzy na temat jakości ekranu/ilości FPS w CS:GO.

Co do tematu- nowy monitor nie wpływa na ilość FPS.

Opublikowano

Jak to nie wpłynie? Gra na wyższych częstotliwościach jest o wiele płynniejsza, przez co lepiej się celuje itp.

Jeżeli będzie ich sporo wtedy ten 120hz lekko zmieni obraz ale nie zauważysz praktycznie tej różnicy. 

Lol. Brak różnicy między 120hz, a 60hz GZ znawco FPS'ów

Nie wpływa na FPS

Opublikowano

Lol. Brak różnicy między 120hz, a 60hz GZ znawco FPS'ów

Nie wpływa na FPS

@MalyBlondi Po tym jak napisałeś, że nie widać różnicy między 120hz, a 60hz jestem pewny, że nie masz żadnej wiedzy na temat jakości ekranu/ilości FPS w CS:GO.

Co do tematu- nowy monitor nie wpływa na ilość FPS.

Szkoda komentować xD

Widocznie nie używałeś ani jednego ani drugiego monitora - może po prostu masz kontakt jedynie z telefonem.

Zacznijmy do tego, że mówimy o monitorze do COUNTER STRIKE!

Twoje czytanie ze zrozumieniem nie jest widocznie na wysokim poziomie - napisałem, że nie widać ZNACZĄCEJ RÓŻNICY a nie, ze wcale. 

Jeżeli nie masz odpowiedniej ilości fpsów nie zauważysz zmiany 60 a 120hz.

120hz kupuje się dla lepszej płyności obrazu bez v-sync.

Jeżeli jesteś aż takim cyborgiem i twój mózg możliwe, że przetwarza obraz inaczej i lepiej niż u normalnego człowieka - smiało komentuj dalej w ten sposób.

A analizując temat nie ma sensu kupić monitora 120hz do laptopa co udowadniam - tyle w temacie. 

Opublikowano

@MalyBlondi 

Hz nic nie wpłynie nie ma sensu kupować 120, 60 jest wytaczające.

Oczywiście wiadomo że monitor nie wpływa na ilość FPSów w grze. Odpowiadając na twojego posta, interpretowałem "nie wpłynie" w kontekście "nie wpłynie na rozgrywkę" i napisałem że większa częstotliwość => większa płynność => lepsza gra. Różnica między 60hz a 120hz jest OGROMNA. Sam gram na 75hz (nie mam więcej) i nie potrafię już grać na 60hz. Oczywiście liczba fpsów musi być większa od częstotliwości odświeżania, ale autor tematu nie podał ile ma fpsów.

Tubady aka Chopey

❱❱❱❱ [Android] CS:GO Smoke Center ❰❰❰❰

Nie cheatuję.
Tubady.png

Opublikowano

Otóż to autor nie podał ilości fps'ow dlatego doradzam mu 60hz.

Ja w domu mam 120hz a na turniejach gram na 60hz i nie czuje dużej różnicy - przynajmniej w cs'ie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...