Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Internet w akademiku, konfiguracja routera tp-link

vooolinek

Pytanie

Opublikowano

Witam
Otóż w moim akademiku jest kostka telefoniczna do ktorej podlaczony jest telefon. Drugi port - internet, ale dziala tylko bezposrednio podpięty pod komputer. Mam router tp-link, który podpiąłem do gniazda telefonicznego. Niestety nie mam w moim tablecie lenovo wejścia na kabel. Jednak da się wejść w panel sterowania routera po polaczeniu do niego z sieci wi-fi. Pytanie teraz co zrobic zeby byl internet? Jak skonfigurowac i co wlaczyc lub wylaczyc zeby router dzialal i byl jakby "przezroczysty" ? Zalezy mi na szybkiej pomocy z gory dzieki. Jesli potrzebne jakies dodatkowe info to proszę pisac.

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakby ktoś miał podobny problem to dla zielonych (takich jak ja xD) router musi być z wejściem WAN, ten z wejsciem portu ADSL nadaje się tylko do internetu który jest wykupiony na danym łączu TELEFONICZNYM. Tyle w temacie do zamknięcia aczkolwiek proszę nie usuwać komuś moze sie przzydac bo bardzo duzo pytan na necie widzialem o to wlasnie.

Do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...