Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

C++ a mysql

MsPatryk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Może ktoś powiedzieć jak używać mysql w projektach c++? chodzi o polaczenie, wylanie zapytan itd. Widziałem gdzieś na forum tut ale jednak mi to nie działało. [używam dev c++]

Opublikowano

Odswiezanie nic nie da, potrzebujesz pomocy z uzyciem googla? Istnieje cala masa libek do baz danych i kazda ma tutorial z przykladami. Nie rozumiem czego od nas oczekujesz.

Opublikowano

Moją radą jest unikanie bezpośredniego połączenia z c++ do mysql, gdyż w przypadku dekompilpacji programu ujawniają się nasze dane dostępowe. Lepszą opcją jest utworzenie REST API i łączenie się przez nie do bazy danych

Opublikowano

@Pancake ale mi chodzi może o libki które już ktoś sprawdził-że działają na Dev c++... Chciałem użyc connectora to wywalało błąd z libkami dlatego też jestem otwarty na propozycje innych. Co do możliwości podejrzenia pasów do mysql to nie problem :) wręcz chce zrobić to dozwolone-z poziomu kodu. To ma być prosty program do łączenia się z bazą, gdzie mogę wysyłać zapytania itd

Opublikowano

I przy pisaniu takiej aplikacji najlepiej napisz serwer do którego będziesz wysyłał zapytania itp.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...