Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pompki VS ...

nonamenoname

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Orientuje się ktoś czy tzw "Uginanie i prostowanie ramion w podporze, leżąc przodem na ławeczce" jest cięższe do wykonywania niż pompki tradycyjne oraz czym to się różni od zwykłych pompek poza tą ławką ?

Czytałem po prostu artykuł, w którym były podane "dyscypliny" które są w teście sprawnościowym związane z przyjęciem do wojska. Osobiście robię 110 pompek maksymalnie ale do otrzymania 50 punktów potrzebne są 74 powtórzenia tego typu ćwiczenia dlatego wolę się upewnić czy zacząć ćwiczyć to niż zwykłe pompki.

Opublikowano

Ćwiczyć warto to i to, ponieważ sprawdzasz swoje możliwości i rozwijasz mięśnie.

Może przeplataj to? Pompki są raczej cięższe dla kręgosłupa niż takie ćwiczenie z leżeniem na ławeczce. ;)

Opublikowano

Przemyśle to ale raczej zostane przy standardowym układzie ćwiczeń. Dziękuję za odpowiedź.

Swoją drogą nie wiedziałem, że pompki mają jakiś wpływ na kręgosłup... warto wiedzieć aby czasem nie przesadzać, do tej pory nie odczuwałem jakiś negatywnych efektów więc raczej jest dobrze. Sam jedynie odczuwałem skutki ćwiczeń na kręgosłupie jedynie po brzuszkach (kiedyś robiłem raz na tydzień 1200 jedną serią maksymalnie jako test ile mogę...), co prawda na początku nic nie było czuć ale w którymś tygodniu było czuć delikatnie kręgosłup :-P i zredukowałem ich ilość maksymalnie do 500, problem znikł. Warto wiedzieć takie rzeczy teraz niż potem mieć problemy na starość.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...