Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kozacy 2 - gra wyłącza się po uruchomieniu

Kamerx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, napisze krótko zwięźle i na temat mój system operacyjny to Windows 8 a gra na której jest problem to Kozacy 2 Wojny Napoleońskie,
Mój sprzęt to:
Dysk Twardy 1TB
Procesor I5
Karta Graficzna GTX 750 GeForce

Problem jest związany że podczas końcowej instalacji nie instaluje się directx 9,0 ale to nie jest główny problem ale gdy próbuje odpalić grę (Kozacy 2 Wojny Napoleońskie) nie włącza się nic tylko migający ekran i się wyłączą, jak odpalam przez splasha to tylko piotr fronczewski i tak samo migający ekran i koniec. Gra działa poprawnie na laptopie (teraz skąd pisze) gdzie jest zainstalowany Windows 7 a na kompie czyli Win 8 Migający ekran i koniec. Gra przez dxdwam się odpala lecz nie można odpalać i działa w trybie okienkowym i wywala po 15 sekundach a normalnie się nie da odpalić więc Zwracam się z prośbą do was licze na szybką pomoc.
Dziękuję za każdą pomoc.

Opublikowano

Próbowałem włączać gre jako administrator w trybie zgodności nawet z kolorami 256 i dalej migający ekran i wywala do windowsa, możliwe że problem tkwi w tym directx 9.0 ponieważ na końcu instalacji zawsze wyświetla się że directx 9.0 jest niezbędny do gry i mi go instaluje jednak podczas zaczęcia instalacji wyskakuje mi takie coś Ta wersja nie jest kompatybilna z tą wersją windowsa ( czy takie coś),  koniec wyrzuca mnie do windowsa i directx się nie instaluje.

Opublikowano

Tzn. directx jest wstecznie kompatybilny, ale instalacja kilku nie jest w żaden sposób groźna. Znajdź może pliki konfiguracji gry, i nastaw tryb okienkowy. Może wtedy gra chociaż wejdzie do menu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...