Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uwaga na boty, nowe API

CiasteczkoMen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Radzę wam teraz nie korzystać z botów, bo Niantic banuje wszystkie, które używają API z wersji .35. Twórcy oczywiście pozwalają go używać, aby wyłapać używających cheatów, zmodowanych apek itd. Nawet jeśli nie dostałeś bana, to możesz być pewien, że twoje konto zostanie zablokowane. Blokowane są również konta, które używały bota nawet miesiąc temu. Zaleca się poczekać na wyjście nowych hacków lub grać uczciwie.

źródło: http://www.mpgh.net/forum/showthread.php?t=1173446

http://www.mpgh.net/forum/showthread.php?t=1173386

Opublikowano

Ja dostałem. Ogólnie chodzi o używanie nawet gry w wersji 0.35. Używasz gry w starej wersji, bota używającego API z niej - jesteś cheaterem, gdyż dla nich jeśli byś miał grę oryginalną z Google Play, to byś miał nowszą wersję, do niej nie dograsz modów. Bany mogą przyjść nawet po miesiącu.

Opublikowano

Ja już kilka miechów temu dostałem bana. Cały proces nie tyczy się tylko jednej wersji.

Bo kilka miechów temu korzystałeś z bota, który był wykrywany bez problemu.

Korzystałem z kilkunastu wersji na kilkunastu kontach włącznie z głównym kontem, więc daruj sobie takie wytłumaczenie. Każdą wersje ci wykryją prędzej lub później.

Opublikowano

Trzeba jedynie poczekać na aktualizacje botów,  Ja narazie bana nie dostałem. Chyba osoby które waliły po innych krajach z polskim ip dostaną bana.

Ja dostałem bana a logowałem się tylko w Warszawie. ;p

Opublikowano

Ja już kilka miechów temu dostałem bana. Cały proces nie tyczy się tylko jednej wersji.

Bo kilka miechów temu korzystałeś z bota, który był wykrywany bez problemu.

Korzystałem z kilkunastu wersji na kilkunastu kontach włącznie z głównym kontem, więc daruj sobie takie wytłumaczenie. Każdą wersje ci wykryją prędzej lub później.

Nie każdy bot jest wykrywalny. Gdyby ktoś używał TuringBota i nie odpalał go po ostatniej aktualizacji to gwarantuje Ci, że by bana nie zobaczył. :) Chyba, że używał go bezmyślnie... to wtedy odpowiedź jest prosta. 

Opublikowano

Nie każdy bot jest wykrywalny.(...)

To samo pisali trainerowcy w fifie, metińczycy, tibijczycy, hsowcy lub ktokolwiek inny botujący. Ba, nawet teraz alarmują w tym temacie. Jak widzisz, wszystko jest do czasu. Możesz włączać bota na minutę, ale jak masz pecha, to i tak dostaniesz bana.

Opublikowano

Ja odpuściłem bocenie na ostatnich tygodniach, bo słyszałem o tym api i dlatego czekam na aktualizację. Tak właściwie to nigdy nie ma się pewności czy będzie ban czy nie.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Nie każdy bot jest wykrywalny.(...)

To samo pisali trainerowcy w fifie, metińczycy, tibijczycy, hsowcy lub ktokolwiek inny botujący. Ba, nawet teraz alarmują w tym temacie. Jak widzisz, wszystko jest do czasu. Możesz włączać bota na minutę, ale jak masz pecha, to i tak dostaniesz bana.

Możemy tak sobie gdybać, ale wszystko zależy od tego jak Niantic się przed tym zabezpiecza. Taki WoT jakoś nie bardzo radzi sobie z botami/cheatami itp.

To jest taki wyścig zbrojeń, wprowadzą jakieś poprawki zabezpieczenia, ktoś to rozkmini zaktualizuje bota itd.

Żeby nie wykryli bota musi on wysyłać prawidłowe informacje (wyjdzie nowe API to dopóki bota nie zaktualizują to go nie używać), no i wprowadzać sporo elementów losowych np. zmienna prędkość, odpowiednio poustawiany, nie za długo uruchomiony, po prostu bardziej przypominający człowieka itp.

No i przede wszystkim używać z głową (nie odpalać na tym samym IP bota w USA i Japonii).

Wtedy żaden z ich automatów nie będzie potrafił odróżnić go od człowieka to bana nie wyłapie, nawet jak będą inni gracze raportować go jako oszusta.

Zakładam że twórcy botów mają rozpykane jakie powinny być prawidłowe zapytania/odpowiedzi itp., bo w przeciwnym razie to żeczywiście żaden bot nie byłby bezpieczny (wystarczy że się przed tym odpowiednio zabezpieczą i będzie lipa).

Wystarczy porządnie zaszyfrują transmisję i jak nikt z ich pracowników farby nie puści to bocenie skończyć by się mogło co najmniej na dłuuugiii czas o ile nie na zawsze (taki przykład Cyfra+  nie ma bata by sobie programikiem jak kiedyś łamać ich zabezpieczenia i oglądać za free, tylko przez sharing się da mając dawcę, ale i nad tym pracują, inny przykład TrueCrypt w odp. wersji i z b.silnym hasłem praktycznie nie do złamania, nawet FBI sobie nie poradziło).

Admin Cienia
Opublikowano

Trzeba jedynie poczekać na aktualizacje botów,  Ja narazie bana nie dostałem. Chyba osoby które waliły po innych krajach z polskim ip dostaną bana.

Ja dostałem bana a logowałem się tylko w Warszawie. ;p

Ja na jednym z kont logowałem się tylko u siebie na dzielnicy a też poszedł :/

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...