Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co powinien mieć Tryb Freebuild

SamiecX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam robię serwer FreeBuild, gdyż robiłem ten tryb kilka lat temu, zapomniałem co powinno się na nim znajdować.

Czy cobblex/autofosa/drop/stoniarka/sandfarmer itp powinny być?

Opublikowano

Freebuild to tryb głównie budowania, możesz dodać na nim mape surowcową, jakieś odnawialne kopalnie, nic poza tym. Tak jak mówiłem, jest to serwer głównie no-pvp tylko na budowanie :P

Opublikowano

Nie dodawal bym dropu - gracze za szybko dorabia się fortuny, będą chodzić w diax eq. Cobblex - jak najbardziej możesz dodac

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

Core i3 2120 | 4 GB RAM DDR3 1333 | Gigabyte GTX 460 SOC | WD Blue 640 GB | ASUS P8H61-M LE Rev 3.0 | be quiet! System Power 8 600 W | obudowa iBox (bodajże)

Opublikowano

Uważam, że podstawa to działki około 60x60, /warp kopalnia, /warp tartak oraz /warp sklep. Jednak jeżeli chcesz się wyróżniać (a myślę, że chcesz) dodaj może questy, ale nie za trudne, bo nie tylko o questy chodzi w FreeBuild jednak czasem jeden quest to czysta przyjemność. Dodaj także system aukcji dla graczy. Przynajmniej 2 eventy dziennie - jeden między 14.00-17.00, a drugi 19.30-20.30, zależy kiedy masz czas. Prace - fajna rzecz! Zwykły plugin Jobs dać z trzeba pracami: Górnik, Drwal, Budowniczy. Akurat te kolorki brałem na szybko, zdecydowanie muszą być lepsze.  Myślę też nad /warp parkour, kilka prostych parkourów z prostymi nagrodami oraz jeden superhard z nieziemską nagrodą, ale przydatną tylko na działce (budulec, narzędzia (bez miecza) itp.).

...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...