Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kurs na A2

Pies Zbigniew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kilka pytań do osób, które robiły kurs A2. Te kursy wyglądają tak jak na B, czyli 30h teorii i jazdy? Jak wyglądają jazdy na takim kursie, instruktor jeździ ze mną jako pasażer? Jak jest ze zdawalnością, zadania egzaminacyjne są trudne do zrobienia?

Opublikowano

Powiedz mi jeszcze w ile mniej więcej zrobił bym taki kurs. W miesiąc da rade wyjeździć wszystkie godziny?

Zależy jak się ustawisz z instruktorem. Jak bardzo będzie Ci zależeć - da radę, o ile instruktor będzie miał dla Ciebie tyle czasu. Mi zeszły prawie 2 miesiące.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Jak robiłem A1 to jechał za mną drugim motocyklem ;) A jeśli chodzi o czas to zależ od instruktora ;) ale największy problem będzie jak skończysz kurs i pójdziesz do Ośrodka Ruchu Drogowego. Tam to może z miesiąc potrwać ;)

Opublikowano

A egzaminy jak wam poszły? Oglądając filmiki na yt, to wydają się dość łatwe.

Bo to jest naprawdę łatwe, moim zdaniem egzamin na A2 jest dużo łatwiejszy od tych np na B

+ w chłodnych miesiącach mało ludzi idzie na prawo jazdy KAT. A2 więc jeżeli się dobrze ustawisz z instruktorem to w 3 tygodnie powinieneś bez problemu wyjeździć 20 godzin.

Btw. jeżeli chcesz się pouczyć na testy, polecam stronki typu Zdamyto.com ponieważ gdy tam zrobisz błąd masz wytłumaczone czemu tak a nie inaczej, wtedy możesz nauczyć się dlaczego na drodze powinieneś zrobić tak a nie inaczej. A nie, ze musisz tak zrobić, bo Pan instruktor tak kazał.

Opublikowano

A egzaminy jak wam poszły? Oglądając filmiki na yt, to wydają się dość łatwe.

Proste, ja zdałem za drugim bo miałem niefortunną pogodę, a plac manewrowy to było jedno wielkie jezioro i nie szło mi slalomu zrobić.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Ile trwa wyjeżdżenie 20godzin kursu? 20 godzin, z tym, że możesz jeżdzić 2h dziennie, a po 8 godzinie po 4h. Plac manewrowy dla zwykłego laika jest zdecydowanie trudny. 

951841430649214321545.png

Day after day.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...