Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

W jakim banku najlepiej otworzyć konto (internetowe z kartą)

Beryfes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, miałem konta w różnych bankach, jednak nie korzystałem. Teraz chciałbym otworzyć w jednym najlepszym, ponieważ będzie mi to potrzebne do wpłaty wynagrodzenia na nie oraz wypłat w bankomatach/zakupach internetowych czy też w sklepach.

Może polecicie mi jakiś dobry, sprawdzony bank, gdzie będę mógł mieć konto bez opłat lub z bardzo małymi opłatami za prowadzenie. 

Szukałem w internecie jednak większość aktualnych stron (nawet z wyprzedzeniem) jest według mnie robiona przez banki albo firmy, promujące te banki. Gdyż rankingi już są nawet na październik gotowe.

Wykluczam od razu PKO oraz mbank.

Wykonuję strony internetowe, fora, ulotki, wizytówki. Atrakcyjne stawki.

Opublikowano

BZ WBK

Sam otwierałem specjalnie na kilka transakcji w Polsce , czas otwarcia 20 minut w banku. Po wyjściu już działało konto. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

ING Bank Śląski - wszystko masz za 0 zł - konto, kartę, przelewy i bankomaty ING.

ING ma za darmo wszystko tylko do 18lat, inne banki podobnie. A tak poza tym to uważam że Unia Europejska powinna zostać zniszczona.

Opublikowano

ING ma za darmo wszystko tylko do 18lat, inne banki podobnie. A tak poza tym to uważam że Unia Europejska powinna zostać zniszczona.

Nie wiesz - to nie pierdol. Jest za darmo wszystko, jedynie 7zł opłata miesięczna za kartę chyba że zapłacisz kartą w sklepach na łączną sumę 300zł wtedy masz całkowicie darmowe konto.

Opublikowano

Najpierw to należy nauczyć się czytać, a nie pisać bez sensu.

Jest jak wyżej napisała @Aika , chociaż nie wszędzie płaci się za kartę bo to zależy od typu konta jakie sie zakłada, częściowo też od wpływów na konto albo obrotów.

Po to każdy bank ma tabele opłat by wiedzieć jakie prowizje czy opłaty będą pobierane w trakcie używania konta.   

Bezpłatne są zawsze podstawowe konta i zwykłe płatności krajowe, o warunkach jakie obejmują opłaty za wydanie czy używanie karty trzeba się samemu dowiedzieć. Zwykle pierwszy rok jest zawsze bezpłatny. 

Tak prawdę mówiąc w Polsce nie istnieje żaden bank który nie pobiera opłat za prowadzenie konta czy kartę, chyba że spełni się warunki jakie narzuca bank. Przykład wyżej. 

Opublikowano

Możesz mieć nawet za granicą jak chcesz, w Polsce to samo w niektórych bankach. Oczywiście jeśli spełniasz wymagania banku. ;)

Często konta za granicą można otworzyć już w wieku 16-17 lat bez problemu, to zwykłe konta np studenckie. 

Opublikowano

Nie wiesz - to nie pierdol. Jest za darmo wszystko, jedynie 7zł opłata miesięczna za kartę chyba że zapłacisz kartą w sklepach na łączną sumę 300zł wtedy masz całkowicie darmowe konto.

Wiem bo mam tam konto imbecylu. Sam sobie zaprzeczasz, mówisz że wszystko jest za darmo, a potem że za kartę trzeba płacić 7zł  jak nie wydasz za jej pomocą 300zł. 

Najpierw to należy nauczyć się czytać, a nie pisać bez sensu.

Jest jak wyżej napisała @Aika , chociaż nie wszędzie płaci się za kartę bo to zależy od typu konta jakie sie zakłada, częściowo też od wpływów na konto albo obrotów.

Po to każdy bank ma tabele opłat by wiedzieć jakie prowizje czy opłaty będą pobierane w trakcie używania konta.   

Bezpłatne są zawsze podstawowe konta i zwykłe płatności krajowe, o warunkach jakie obejmują opłaty za wydanie czy używanie karty trzeba się samemu dowiedzieć. Zwykle pierwszy rok jest zawsze bezpłatny. 

Tak prawdę mówiąc w Polsce nie istnieje żaden bank który nie pobiera opłat za prowadzenie konta czy kartę, chyba że spełni się warunki jakie narzuca bank. Przykład wyżej. 

Nie chcę cie zasmucać, ale sam się musisz nauczyć czytać. Autor pisał, że zamierza mieć konto internetowe i dodatkowo wypłacać pieniądze z bankomatu czyli będzie mu potrzebna karta, za którą będzie musiał płacić 7zł miesięcznie chyba, że wyda te 300zł miesięcznie na zakupy w sklepach, co jest związane z poniesieniem kosztów.

A co do sensowności twoich wypowiedzi to miałbym duże obawy, nie wiem czy znane Ci jest forum elektroda, ale z takimi odpowiedziami jakie udzielasz w dziale elektronika raczej byś się tam sprawdził.

Opublikowano

Imbecylu to możesz sobei mówić codziennie do lusterka albo kogo tam uważasz za ojca. 

Jakie 7 zł? Pieprzysz bzdury o JEDNYM banku w którym masz konto a nie patrzysz na inne, które mają konta za darmo. Wyraźnie napisałem ze trzeba sobie przeglądnąć typy kont jakie oferuje bank któreś jest całkowicie za darmo i bez opłat jeśli spełnia sie warunki konta. Nie podał ile zamierza wpłacać i ile wydaje w miesiącu więc nie można dokładnie nic powiedzieć i doradzić jakie konto i w jakim banku wybrać. Zresztą chce mieć kartę by robić zakupy więc jej będzie używał, jeśli nie będzie używał do zakupów na co dzień to pieniądze zawsze można wypłacić w banku bez żadnych prowizji i to nawet kwotę 2-3 x większą niż może w bankomacie.  

Jak napisał posiada konta w rożnych bankach i wystarczy że przeniesie konto do banku który ma promocje to może mieć kartę za darmo i bez opłat na minimum rok.

Wystarczy poszukać kogoś kto sie tym zajmie, sam zajmowałem sie tego typu usługami bankowymi jak ty jeszcze jedyne co potrafiłeś to grać w Metina albo Tibię. 

p.s. off-topic 

A co do sensowności twoich wypowiedzi to miałbym duże obawy, nie wiem czy znane Ci jest forum elektroda, ale z takimi odpowiedziami jakie udzielasz w dziale elektronika raczej byś się tam sprawdził.

Nie wiem co ma elektronika do tego, chyba to tylko wymysł twojego upośledzonego umysłu że tak dziwne porównania masz. 

Obawy to można mieć przy twoich wypowiedziach, nie popartych żadnymi dokonaniami na forum. Udzielasz sie wszędzie nie mając podstawowych informacji, spamujesz w tematach zwłaszcza przy moich wypowiedziach, nawet wtedy jak gówno wiesz i powtarzasz jak cielę co gdzieś podobno usłyszałeś. 

Przynajmniej mam ekonomię bankowości międzynarodowej na uczelni i skończone w Polsce  kursy doradztwa inwestycyjnego i bankowego. 

Przyczepiłeś sie mnie jak gówniana mucha forumowa i odlepić się  nie możesz czy co? 

Opublikowano

Kolega ma w PKO i nie narzeka

Wysłane z mojego Viva_i7G przy użyciu Tapatalka

Kolega ma w PKO i nie narzeka

Ale jeśli nie PKO to WBK

Opublikowano

Polecam E-konto do 26 roku życia w MBank. Wszystko za darmo, tylko trzeba zrobić 5 płatności kartą, inaczej biorą chyba 3zl.

@Edit

Nie doczytałem, że odrzucasz mbank. Może komuś innemu się przyda :D

2mg3y3k.jpg

Opublikowano

Imbecylu to możesz sobei mówić codziennie do lusterka albo kogo tam uważasz za ojca. 

Jakie 7 zł? Pieprzysz bzdury o JEDNYM banku w którym masz konto a nie patrzysz na inne, które mają konta za darmo. Wyraźnie napisałem ze trzeba sobie przeglądnąć typy kont jakie oferuje bank któreś jest całkowicie za darmo i bez opłat jeśli spełnia sie warunki konta. Nie podał ile zamierza wpłacać i ile wydaje w miesiącu więc nie można dokładnie nic powiedzieć i doradzić jakie konto i w jakim banku wybrać. Zresztą chce mieć kartę by robić zakupy więc jej będzie używał, jeśli nie będzie używał do zakupów na co dzień to pieniądze zawsze można wypłacić w banku bez żadnych prowizji i to nawet kwotę 2-3 x większą niż może w bankomacie.  

Jak napisał posiada konta w rożnych bankach i wystarczy że przeniesie konto do banku który ma promocje to może mieć kartę za darmo i bez opłat na minimum rok.

Wystarczy poszukać kogoś kto sie tym zajmie, sam zajmowałem sie tego typu usługami bankowymi jak ty jeszcze jedyne co potrafiłeś to grać w Metina albo Tibię. 

p.s. off-topic 

Nie wiem co ma elektronika do tego, chyba to tylko wymysł twojego upośledzonego umysłu że tak dziwne porównania masz. 

Obawy to można mieć przy twoich wypowiedziach, nie popartych żadnymi dokonaniami na forum. Udzielasz sie wszędzie nie mając podstawowych informacji, spamujesz w tematach zwłaszcza przy moich wypowiedziach, nawet wtedy jak gówno wiesz i powtarzasz jak cielę co gdzieś podobno usłyszałeś. 

Przynajmniej mam ekonomię bankowości międzynarodowej na uczelni i skończone w Polsce  kursy doradztwa inwestycyjnego i bankowego. 

Przyczepiłeś sie mnie jak gówniana mucha forumowa i odlepić się  nie możesz czy co? 

Nie wiem kogo ty uważasz za ojca, ale poproś tego imbecyla żeby cię nauczył używać przecinków i czytać ze zrozumieniem. Lepiej napisać że konto za darmo niż wspomnieć o możliwości poniesienia kosztów przy nie spełnieniu warunków? Podaj mi listę tych twoich pełno darmowych banków, oprócz smart bank.

OFF: Wracaj tam na zmywak do jukeja bo o komputerach masz pojęcie takie jak o poprawnym używaniu języka polskiego

Opublikowano

ja tam polecam ipko konto bez granic "opłata miesięczna 25 zł" płatności cała europa i po prostu wszystko masz, wszędzie możesz płacić wybierać za friko i takie tam wiesz :P apka na telefon itd :D

za wysoka sygnatura

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...